Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΕΔΑ: Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της για τα οικονομικά των Δήμων

Η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης:

1)Διήμερο κλείσιμο των Δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου.

2)Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

3)Τη σύνταξη ενημερωτικής ανακοίνωσης και άλλων ενημερωτικών υλικών. Το κείμενο της ανακοίνωσης θα σταλεί άμεσα στους Δήμους για εκτύπωση και διανομή στους κατοίκους.

4)Πρόταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 30 Αυγούστου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι Δήμοι της Αττικής διεκδικούμε:

Α)Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δις για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.

Β)Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.

Γ)Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ.

Δ)Υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση.

Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους. 

Οι Δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους αυτούς που διαμορφώνονται, ζητώντας την ενεργητική συμπαράστασή τους.

δημοσίευσε ...