Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο πατριώτης και τα πατριωτάκια του...

"κλεμμένο" από : ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
Κόκκινη γραμμή για τον Σαμαρά -λένε τα ρεπορτάζ- είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τι θυσιάζει (σκοτώνει για την ακρίβεια) ο Σαμαράς; Τους Έλληνες. Και ειδικά από τη μεσαία τάξη και κάτω και τους νέους. Τι μένει; Τι είναι μια χώρα χωρίς τους πολίτες της; Ένα οικόπεδο προς πώληση. Όσοι δεν καταφέρουν να δραπετεύσουν, όσοι απομείνουν, όσοι επιβιώσουν θα αποτελέσουν το βοηθητικό προσωπικό των τοκογλύφων και των ξενόδουλων νταβατζήδων και κλεπτοκρατών. Υπερβολικό; Ναι, όλα όσα γράφω από το 2009, και ειδικά από την προδοσία της χώρας από τον ΓΑΠ, και σε μένα υπερβολικά φαίνονταν, μόνο που την επομένη ή τέλος πάντων πολύ σύντομα κατέληγαν να είναι μετριοπαθή!
ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ παραμένοντας στο ευρώ πάση θυσία, που σημαίνει με τους όρους των τοκογλύφων; Όρους που όλοι γνωρίζουμε πως δεν επιβάλλονται για τον εκσυχρονισμό της χώρας, αλλά για τη χρεωκοπία και την παράδοσή της. Ένας τεράστιος τυφώνας σαρώνει την οικονομία και την κοινωνία με μια πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια ύφεση. Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον. Φόρος ακίνητης περιουσίας, φόρος ιδιοκατοίκησης, πλειστηριασμοί 100.000 έως 150.000 ακινήτων για όσους δεν καταφέρνουν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, που, όταν τις συνήψαν, μπορούσαν...
Καμιά αντίδραση. Σύντομα και στα σπίτια μας, με τόσες επιβαρύνσεις που βάζουν, θα είναι σαν να μένουμε όλοι στο νοίκι.

ΝΑ ΠΑΕΙ το όριο συνταξιοδότησης στα 67 απαιτούν οι τροϊκανοί. Να πάει. Πού θα δουλεύουμε όμως όταν η ανεργία καλπάζει για 30% και πού θα βρουν θέσεις εργασίας οι νέοι, που η δική τους ανεργία έφτασε το 52%; Σαμαράς, Βενιζέλος και Φώτης υποσχέθηκαν, και μάλιστα δεσμεύτηκαν γραπτώς, να μην ρίξουν πάλι όλα τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Απατεώνες και ψεύτες. Πάλι στους ίδιους πέφτουν τα βάρη. Βάρη δολοφονικά.

ΟΥΤΕ τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους μεγάλους τελικά δεν εισπράττουν. Στην BP Hellas και στην Shell Hellas είχε επιβληθεί, με την απόφαση 421/2008 της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρόστιμο 49.731.473 ευρώ εξαιτίας του αδικήματος που εκκρεμούσε εις βάρος τους σχετικά με μη εναρμονισμένη πολιτική ανταγωνισμού. Για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκε, με την απόφαση 460/2009 του ίδιου φορέα, πρόστιμο στις ασφαλιστικές εταιρείες Εθνική Ασφαλιστική, Αγροτική Ασφαλιστική, Ιnteramerican και Groupama Φοίνιξ, ύψους 33.059.000 ευρώ. Οι παραβάσεις των ασφαλιστικών αφορούν την περίοδο 2002-2008. Παρόλα αυτά το 15ο τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακύρωσε τις αποφάσεις με την αιτιολογία ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε μη νόμιμη σύνθεση κατά την επίρριψη των προστίμων!!! Ωραία πατέντα.

ΟΜΩΣ ο Σαμαράς, για να μην τον αδικούμε, είναι και πατριώτης. Πατρίδα του είναι η Μεσηνία και πατριώτες οι φίλοι του και ψηφοφόροι του, γι' αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι από εκεί. Έδιωξε με προσωπική απόφαση τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ εισαγγελέα Ι. Διώτη και στη θέση του διόρισε τον συνταξιούχο εφοριακό και διευθυντή του γραφείου του στη Μεσσηνία, Στέλιο Στασινόπουλο. Επέβαλε στην ΕΡΤ διευθυντή τον κουμπάρο του Γιώργο Αντωνίου και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του υπό αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ τοποθέτησε τον επίσης Μεσσήνιο Κ. Λουρόπουλο. Είδες, άμα αγαπάς την πατρίδα σου, πώς βρίσκεις χρόνο για όλα!

Η ΠΛΑΚΑ είναι ότι το ποσοστό του κράτους στον ΟΠΑΠ είναι μόλις 5%. Το 29% έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το υπόλοιπο είναι στα χέρια ιδιωτών μετόχων. Καθώς όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι της πλάκας και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου από την κομματική νομενκλατούρα, ποιος θα ασχοληθεί και θα πει ότι οι αλλαγές διοίκησης στις εισηγμένες σε χρηματιστήριο εταιρείες γίνεται από τη γενική συνέλευση; Οι αυστηροί Γερμανοί; Αυτοί βιάζονται για να χρεωκοπήσει το μαγαζί για να αναλάβουν τη διεύθυνση. Συνέχισε, Αντώνη. Βενιζέλος και Κουβέλης θα σου κάνουν παρέα στα μπουντρούμια της Ιστορίας.

Χρήστου Δημήτρης
avgi

δημοσίευσε ...