Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κλείνουν οι δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 – όλοι στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μετά και τις πιέσεις  των εργαζόμενων στους δήμους που παραβρέθηκαν στην αποψινή (7-7-2013) έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι που παίρνουν μέρος στο διοικητικό της συμβούλιο και κατόπιν εισηγήσεως  του προεδρείου, αποφάσισαν ομόφωνα  το κλείσιμο των δήμων, πλην των κοινωνικών δομών, για αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και συνεδρίαση εκ νέου μετά την αυριανή συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό εσωτερικών κ. Μιχελάκη το μεσημέρι.
Ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι απολύσεις αυτές θα προέλθουν από τους Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνομικούς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δεν προσδιορίζονται ακριβώς.

Είναι πλέον κατανοητό και στον πιο δύσπιστο συνάδελφο ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει λοιπόν να μείνει αναπάντητη η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης.

Αυτοί θέλουν με την προπαγάνδα τους να μας διαιρέσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Εμείς τους λέμε ότι δεν θα το πετύχουν. Θα παλέψουμε με όπλο τον κοινό ενωτικό, δυναμικό, αποφασιστικό και τίμιο αγώνα μας.

Γι΄ αυτό, αγνοώντας την προπαγάνδα των πληρωμένων δημοσιογράφων και των εργολάβων των Μ.Μ.Ε. ότι, δεν θα απολυθεί κανείς και μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα πρέπει ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Από αυτό τον αγώνα δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανένας μας.

Σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου υπήρξε η μαζική παρουσία εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, πλην των Κοινωνικών Δομών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να «ακρωτηριάσει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 από τις 12.00 μ.μ. συμμετέχουμε μαζικά στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για όσες υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες για τις επιπτώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης και οργανώνουμε τη μαζική παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Οι φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης θα ανατραπούν στην πράξη μόνο από τον ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην απόλυση και στην ανεργία και τους Ο.Τ.Α. στην πλήρη διάλυση.

Η ανακοίνωση σε μορφή Word της ε/ε της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...