Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

σε κινητικότητα ή σε διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί;

Η σύγχυση και ο πανικός που επικρατεί στις τάξεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης προκειμένου από τη μία να καρατομήσουν περισσότερους εργαζόμενους για να τους βγουν τα νούμερα και να πάρουν οι τοκογλύφοι δανειστές τη …δόση μας και από την άλλη να φανούν εντάξει στις υποσχέσεις που έδωσαν για να μετριάσουν τις αντιδράσεις, είναι εμφανής στο πολυνόμο – λαιμητόμο.

Ενώ αναφέρει ο νόμος ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί από 23/9/2013 τίθενται σε κινητικότητα και όχι διαθεσιμότητα, εν τούτοις τους παραπέμπει στην ζ2 υποπαράγραφο του ν4093/2012 που ορίζετε η διαθεσιμότητα.

Αυτή τη σύγχυση με έγγραφό της προς τον υπουργό διοικητικής «απορρύθμισης» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκεκριμένα αναφέρει :

[…] «Σύμφωνα με την διατύπωση του άρθρου αυτού 81, παρ. 1 αν και προβλέπεται, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί εντάσσονται σε πρόγραμμα κινητικότητας, οι διατάξεις, στις οποίες παραπέμπει το ως άνω άρθρο (Υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012) αφορούν στην θέση σε διαθεσιμότητα.

Από την ως άνω παραπομπή προκύπτει, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όπως και οι υπάλληλοι των υπολοίπων κλάδων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται (Σχολικοί Φύλακες, Οδηγοί Κρατικών Οχημάτων) εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, εκτός και αν υφίσταται «λάθος» στην αναγραφή των διατάξεων και αντί της υποπαραγράφου Ζ1, του άρθρου ΜΟΝΟΥ του Ν. 4093/2012, που θα ήταν το ορθό (κινητικότητα), αναγράφηκε εκ παραδρομής η υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012 (διαθεσιμότητα).

Επειδή όλα τα πιο πάνω δημιουργούν σύγχυση, οργή και αγανάκτηση, σας ζητούμε όπως ΑΜΕΣΑ μας απαντήσετε τελικά σε πιο καθεστώς εντάσσονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Της διαθεσιμότητας ή της κινητικότητας;

Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας, ώστε να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι ενδιαφερόμενοι τι τελικά ισχύει.»

δημοσίευσε ...