Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σαν να μην πέρασε μια μέρα ….

…για την πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και βιάζεται να δώσει «άφεση αμαρτιών» στον έναν εκ των τριών συνεταίρων της μέχρι χτες μνημονιακής συγκυβέρνησης, κ. Φώτη Κουβέλη. Ο οποίος κ. Κουβέλης, αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, να θυμίσουμε σε όσους γρήγορα ξέχασαν ή έχουν επιλεκτική μνήμη ότι ήταν ένας εκ των τριών «σωτήρων» μας, που υποσχέθηκε στη κ. Μέρκελ και τους τοκογλύφους δανειστές την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων και υποστήριξε με θέρμη ο ίδιος και το κόμμα του, το 3ο και «φαρμακερό» μνημόνιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να είναι (όχι ότι περιμέναμε κάποια αλλαγή), με τα δελτία τύπου που εκδίδει, ο νυν πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς με τον απερχόμενο πρόεδρο λόγω συνταξιοδότησης και ομοϊδεάτη του (ΠΑΣΚΕ) Κώστα Τσικρικά, που έβρισκε κι αυτός συγκλίσεις απόψεων μετά τη συνάντηση της πλειοψηφικής ηγεσίας της συνομοσπονδίας με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο πριν λίγους μόλις μήνες. 

Και φυσικά είναι υποκρισία να κατηγορεί ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για συνδικαλιστικό κατήφορο το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλος της γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης, σ. Γιώργο Χαρίση, όπως έπραξε στην σύσκεψη των ομοσπονδιών όπου ήταν καλεσμένος, επειδή έθεσε θέμα ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης!
 
Ερωτάμε το νέο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ: Ο ίδιος και η πλειοψηφία  της ΑΔΕΔΥ, πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς την ανατροπή τους;
Έχουν αυταπάτες ότι η δικομματική συνεταίροι στην κυβέρνηση μπορούν να σταματήσουν το κατήφορο που οι ίδιοι τροχιοδρόμησαν τη χώρα;
 
Αν το πιστεύουν να το πουν και ας σταματήσουν να αναμασούν την πιπίλα ότι "εμείς δεν θα αγωνιστούμε για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ".
 
Σας παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ που εξέδωσε μετά τη συνάντηση του προέδρου και των μελών της ε/ε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα …

Δελτίο Τύπου
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013, συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Φώτη Κουβέλη με θέμα τις νομοθετικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο, τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις υπηρεσιών, την προώθηση νέων σκληρών μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησαν τη στήριξη των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων καταθέτοντας τις προτάσεις τους για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, που με κανένα τρόπο δεν συνδέεται με απολύσεις προσωπικού, τη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών, ενώ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. την καταψήφιση όλων των κυβερνητικών μέτρων που  στόχο έχουν τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και τόνισε ότι η αναγκαία μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απολύσεις εργαζομένων. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση ενίσχυσή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Τέλος, δεσμεύτηκε να καταψηφίσει την έξω από κάθε λογική, όπως υπογράμμισε, ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Εταιριών Ύδρευσης.»

δημοσίευσε ...