Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Φτάνει πια, ... δεν πάει άλλο !!!



Τι δεν καταλαβαίνεις... ;

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον Δήμο του Πειραιά,
Κατατέθηκε στη βουλή από τους μνημονιακούς υπηρέτες το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Την ίδια ώρα που απλόχερα μοιράζουν πάνω από 100 δις ευρώ στις τράπεζες, για να σώσουν τους τραπεζίτες και πιστοί στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στην τρόικα και στο κεφάλαιο θυσιάζουν τη δημοκρατία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα κοινωνικά αγαθά, τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας.

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται. 
Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Η μνημονιακή λαίλαπα των απολύσεων δεν θα εξαιρέσει τους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά όπως δεν εξαίρεσε και τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το περασμένο Νοέμβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις, μέχρι παραιτήσεως, που τους έδινε ο μνημονιακός δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος. Εξάλλου οι πρόσφατες δηλώσεις του για την δημοτική αστυνομία ήταν απολύτως σαφείς …. «ότι θεωρεί σωστό η κυβέρνηση και η τρόικα».

Είμαστε από τους  πολύ λίγους δήμους πανελλαδικά, που ο δήμαρχος Πειραιά λειτουργώντας απεργοσπαστικά την προηγούμενη Δευτέρα δεν έκλεισε το Δήμο μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ για 24ωρο κλείσιμο των Δήμων.

Δεν πρέπει να τρέφει κανένας αυταπάτες ότι οι 150 περίπου συνάδελφοι της δημοτικής αστυνομίας και οι σχολικοί φύλακες δεν είναι τα πρώτα, αν τους αφήσουμε και όχι φυσικά τα μόνα θύματα της μνημονιακής πολιτικής των απολύσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ακολουθούμε οι υπόλοιποι.

Οι χειραγωγημένες από την δημοτική αρχή Πειραιά ηγεσίες των σωματείων του δήμου, αποδεδειγμένα πολύ κατώτερες των περιστάσεων, σιωπούν προκλητικά μπροστά στην καταστροφή που έρχεται και ενώ οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολό τους βρίσκονται σε αγωνιστική κατάσταση και σε κινητοποιήσεις, οι ίδιοι, όχι γενική συνέλευση δεν συγκαλούν αλλά ούτε καν σύγκλιση των διοικητικών συμβουλίων.

Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!  Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, αντί να ακούμε τις παραινέσεις εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού του δημάρχου και των φερέφωνων του και να γινόμαστε πρόβατα επί σφαγή, πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας, να ξεπεράσουμε την ακινησία και την υποταγή των πλειοψηφιών στα σωματεία που ανήκουμε, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και να συμπαραταχθούμε στον αγώνα που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και έχουν ξεκινήσει να δίνουν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που προωθούν συγκυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο και τραπεζίτες μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης, της σύγκρουσης και του διαρκούς παρατεταμένου αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 8.00 το πρωί, έξω από το κεντρικό δημαρχείο στην πλατεία Κοραή καλούμε όλους τους συναδέλφους  του Δήμου Πειραιά, άσχετα σε ποιο σωματείο ανήκουν, να δώσουν δυναμικό παρών στην ανοικτή έκτακτη γενική συνέλευση ενημέρωσης και προγραμματισμού δράσης.

Τέλειωσαν οι αντοχές μας , τέλειωσαν και οι ανοχές μας

Καμιά απόλυση εργαζομένου – Καμιά κατάργηση υπηρεσίας

Νικάμε το φόβο – ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ να έχουν !!!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 -  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...