Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δίκην γραφείου τύπου δημάρχου Πειραιά…




Παρά του ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη στους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και στο να μείνει στα χαρτιά ο νόμος «γκιλοτίνα» που προχτές ψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία στη βουλή από τους μνημονιακούς υπηρέτες και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητες τις ανακοινώσεις όσων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τη μαζικότητα συμμετοχής και δυναμικής στους αγώνες του εργατικού κινήματος, καταδεικνύοντας ως διέξοδο στα προβλήματά μας τα πολιτικά και δημαρχιακά γραφεία.
   
Η επί 2,5 χρόνια διορισμένη από το πρωτοδικείο και όχι εκλεγμένη από τους εργαζόμενους διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, δίκην γραφείου τύπου δημάρχου και μετά την καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκδίδει ανακοινώσεις για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της αυταρχικής και  απαράδεκτης συμπεριφοράς του δήμαρχου Πειραιά προς τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να βάλει συναδέλφους στο κάδρο της υπαιτιότητας των επεισοδίων που δημιούργησε ο ίδιος ο δήμαρχος και η κουστωδία του, στην οποία ανήκει και η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου.

Η πρωτοβουλία για συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων του δήμου Πειραιά στην οποία συμμετέχω μαζί με άλλους συναδέλφους από διαφορετικούς χώρους εργασίας και διαφορετικά σωματεία, δεν έρχεται να καταργήσει τα σωματεία αλλά να καλύψει το απέραντο κενό που δημιουργούν με τον στρουθοκαμηλισμό, την ιδιοτέλεια και την γραφειοκρατία τους οι ηγεσίες των σωματείων του δήμου, που ακόμα και μπροστά στις επερχόμενες απολύσεις συναδέλφων, ποιούν την νήσσα κατ’ εντολή του δημάρχου, που δεδηλωμένα είναι κατά των συγκεντρώσεων και της ύπαρξης αντίδρασης από την πλευρά των εργαζομένων.

Η πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης από τη διοικούσα επιτροπή και η οποία αποφασίστηκε «κατόπιν εορτής», με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Πειραιά,  ο οποίος  θα έκφραζε για ακόμη μία φορά τη συμπαράσταση του και θα ξαναμοίραζε κάλπικες υποσχέσεις για «καμία απόλυση στο δήμο Πειραιά», την ίδια ημέρα (Παρασκευή 12/7/2013) αλλά και την ίδια ώρα που θα γινόταν η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα είχε σαφείς στόχους, αφενός να διασπάσει τους εργαζόμενους και αφετέρου να τους αποτρέψει να πάρουν μέρος στην μεγαλειώδη, όπως εξελίχθηκε, συγκέντρωση – συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας.   

Οι «συνδικαλιστές - επαγγελματίες» όπως για ευνόητους λόγους μας αποκαλεί το γραφείο τύπου του δημάρχου – διοικούσα επιτροπή,  δεν βρήκαμε τον δρόμο του αγώνα τώρα που πήρε φωτιά το σπίτι μας. Η ταξική μας συνείδηση και η αλληλεγγύη, μας επιβάλει και είμαστε παρών και πρωτίστως ανιδιοτελώς σε όλες τις ταξικές μάχες και διεκδικήσεις που δίνονται από το εργατικό κίνημα ενάντια στο  κεφάλαιο και στους υπηρέτες του.

Δεν παρακαλάμε για να σώσουμε το «τομάρι» μας και δεν υποτασσόμαστε σ’ αυτούς, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τίμια και δημοκρατικά.

Δεν σκεφτόμαστε και δεν ενεργούμε με το εγώ αλλά με το ΕΜΕΙΣ.

Δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους των εργαζομένων αυτοί που δεν έχουν εκλεγεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά είναι προϊόν επιλογής και διορισμού.

Όσο για τα μέλη της «προσωρινής» διοικούσας επιτροπής του συλλόγου αποτελεί τρομοκρατία και ακραία συμπεριφορά η ελεύθερη αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων και θέλει με γκεμπελίστικες προπαγάνδες να επιβάλει ομοψυχία των εργαζομένων με τις κυβερνητικές μνημονιακές μαριονέτες (συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Πειραιά) της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών που καταστρέφουν τη ζωή μας, τόσο η συμπεριφορά τους θα τους καθιστά άκρως ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΥΣ για τους εργαζόμενους και αποτελούν μαζί με άλλες συμβιβασμένες ηγεσίες σε συνδικάτα, τη βαθιά πληγή του συνδικαλιστικού κινήματος, που πάνω τους επενδύει η κρατική εξουσία για να εφαρμόζει τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της.

Τα μέτρα από μόνα τους, όταν μείνουν στα χαρτιά, δεν αποτελούν καταστροφή, όπως υποστηρίζει η διοικούσα επιτροπή κρύβοντας εσκεμμένα την ευθύνη των ομοϊδεατών της,  η ζωή η δική μας και των οικογενειών μας  καταστρέφεται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και τους «Θατσερικούς» πολιτικούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ  που τα ψηφίζουν και τα εφαρμόζουν με απόλυτη αυταρχικότητα.

Αυτό είναι και το ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ που έχουμε ΕΜΕΙΣ, το χρέος της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής όπως την «κλέψαμε» από το reportaznet για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

«Διάφοροι «συνδικαλιστές-επαγγελματίες» την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποιούσαμε συγκέντρωση και στάση εργασίας (Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013) επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για δικούς τους λόγους την κίνησή μας. 
Με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο κλίμα ομοψυχίας που υπάρχει στο Δήμο μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν επεισόδια. 
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά καταγγέλλουμε ακραίες συμπεριφορές που υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε για την αξιοπρέπεια μας και για την προστασία των εργασιακών θέσεων όλων. 
Τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου μας που αγωνίζονται με επιχειρήματα και δημοκρατικές διαδικασίες σε βάρος όλων εκείνων των μέτρων που πλήττουν τις οικογένειές μας. 
Τέλος να γνωρίζουν ότι αυτές οι συμπεριφορές και το κλίμα τρομοκρατίας δεν χωρούν στον Πειραιά»

Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος της Γραμματείας της ΑΣΚ-ΟΤΑ
και του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...