Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ στο κλείσιμο των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !!!





ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ 2013 – 7.00μ.μ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»


Τα μαχαίρια βγήκαν και το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα θερμό στο χώρο της υγείας και όχι μόνο. Φαίνεται ότι μια γενικευμένη επίθεση στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της αυτοδιοίκησης και της ασφάλισης θα ξεδιπλωθεί αυτή την περίοδο.

Η απάντηση πρέπει να είναι πανεργατική, να συσπειρώνει όλα τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας που θα πληγούν από τα νέα βάρβαρα μέτρα κατεδάφισης που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για τη δημιουργία σε κάθε περιοχή ενός πλατύ αγωνιστικού μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δικαιώματος στην εργασία. 
Τα σωματεία των Νοσοκομείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς που σε λίγο θα βρεθούν μπροστά στο κλείσιμο σχολείων, τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετατάξεις τους εργαζόμενους στους Δήμους και τις δομές του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση, τους εργαζόμενους του ιδ. Τομέα που καθημερινά απειλούνται με την ανεργία, όλη την κοινωνία που δεν θα έχει πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους. 
Μέτωπο λοιπόν σε κάθε περιοχή με την δημιουργία επιτροπών για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, την υγεία, την παιδεία τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ασφάλιση είναι η απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση που αυτή την περίοδο θα ξεδιπλωθεί.

Σωμ. Εργ. Νοσοκομείου Δ. Αττικής: Συγκέντρωση την Πέμπτη ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου

Αγαπητοί κάτοικοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι. Καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που μετά την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα προσπαθούν να καταργήσουν Νοσοκομεία, ανάμεσα τους και το Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».
Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά- φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, μετανάστες, αθίγγανοι, οικογένειες που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Διαθέτει δύο(2) Παθολογικές Κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό και Ψυχιατρικό Τμήμα, μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Αθήνας, Μονάδα Εμφραγμάτων, ένα πολύ καλό Εργαστηριακό Τομέα και Εξωτερικά Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων στα οποία εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών.
Το Νοσοκομείο μας, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (Ορθοπεδική. Παιδιατρική, Γυναικολογική, Πνευμονολογική κλπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μαζί με τον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτ. Αθήνας), με τους Δημάρχους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής δεν θα δεχθεί κανένα σχέδιο κατάργησης του Νοσοκομείου.
 

Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε οποιαδήποτε ενέργειά σε αυτή την κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι για την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και την πλήρη ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5,00 € ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 7:00 μμ  ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ




δημοσίευσε ...