Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το Δημ. Συμβούλιο Πειραιά να μην γίνει συνεργός στο έγκλημα της συγκυβέρνησης



Προς δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

Η Αυτοδιοίκηση έχει καταδικαστεί σε οικονομικό μαρασμό και μετατρέπεται σταδιακά σε απολύτως εξαρτημένη, από την κυβέρνηση και το κράτος, υπηρεσία.

Οι απολύσεις εργαζομένων είναι τώρα στην ατζέντα … 2.500 υπολογίζονται οι σχολικοί φύλακες και 3.500 οι δημοτικοί αστυνομικοί ενώ από πίσω ακολουθούν όλοι οι κλάδοι και οι ειδικότητες εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, το βράδυ κοιμάσαι εργαζόμενος και το πρωί ξυπνάς απολυμένος.

Τα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Ο αγώνας  των εργαζομένων εκτός από αγώνας για την επιβίωση  τους είναι και αγώνας επιβίωσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του χαρακτήρα και του έργου της.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας….. για να τους σταματήσουμε τώρα πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.   

Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής.  

Ενός μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και την κατάργηση υπηρεσιών των Δήμων.

Καλούμε το δήμαρχο Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο να μην γίνουν συνεργοί στο έγκλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να  συμπαραταχθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας στη σημερινή συνεδρίαση (31/7/2013) και να αποφασίσουν ομόφωνα για,

Καμία απόλυση εργαζομένου – Καμία κατάργηση υπηρεσίας του δήμου μας.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, αποφασίζει ομόφωνα :

Α) Οι υπηρεσίες της δημοτικής αστυνομίας και των φυλάκων σχολικών κτηρίων καθώς και όλες οι υπηρεσίες που αναφέρονται στο οργανόγραμμα του δήμου Πειραιά είναι εξίσου αναγκαίες, σημαντικές και χρήσιμες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου.

Β) Να προσφύγει στο Συμβούλιο της επικρατείας για την μη εφαρμογή του νόμου 4173/2013 που καταργεί σημαντικές υπηρεσίες του δήμου Πειραιά και θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους των υπηρεσιών αυτών, λόγω αντισυνταγματικότητας. (άρθρο 102 του Συντάγματος)

Γ) Να μην υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη που θέτει υπάλληλο του δήμου σε διαθεσιμότητα – απόλυση, είτε αυτός είναι δημοτικός αστυνομικός ή σχολικός φύλακας ή ανήκει σε άλλο κλάδο και ειδικότητα υπαλλήλου υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά.

Δ) Όλοι οι υπάλληλοι που διατηρούν την θέση εργασίας τους με αποφάσεις προσωρινών διαταγών ή ασφαλιστικών μέτρων και συνεχίζουν να εργάζονται στο δήμο Πειραιά, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι αναγκαίοι για τις υπηρεσίες του δήμου.»
       
              Ιούλιος 2013                                        ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
                                                                                     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κοινοποίηση
 α) Γραφείο προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
 β) Δημοτικές παρατάξεις Δημ. Συμβουλίου Πειραιά

δημοσίευσε ...