Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στο «σκοπό» της τρόικα «χορεύουν» οι μνημονιακοί υπηρέτες.

Δημόσιο: Συνεχίζεται το σίριαλ-Νέα συνάντηση αύριο

Δύσκολη αποδεικνύεται η διαπραγμάτευση μεταξύ του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της τρόικας, επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο Reuters για «συμφωνία για όλα πλην κινητικότητας».

Ούτε στη σημερινή συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας (11 έως 12.30) οι δύο πλευρές σε κατέληξαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα το ραντεβού να ανανεωθεί για αύριο στις 10 το πρωί. Μάλιστα, ενδεικτικό του σε ποιο σημείο βρισκόμαστε,  είναι ότι,  σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση να μην γίνονται «διαρροές».

Διαθεσιμότητα και απολύσεις στην ατζέντα 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος διαθεσιμότητας  12.500 υπαλλήλων που έληγε τον Ιούνιο, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν έχουν ακόμη απαντήσει.  Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν οι μετακινήσεις προσωπικού να μην γίνεται μέσω μετατάξεων αλλά πρώτα να εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και μετά είτε να τοποθετούνται είτε, αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, να απολύονται. Πρόκειται για σενάριο το οποίο απορρίπτουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα αποτελέσουν μία από τις βασικές δεξαμενές 

Επιπλέον, το νέο «αγκάθι» που προέκυψε είναι ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν δέχονται να προσμετρήσουν τις 2.656 απολύσεις στην ΕΡΤ στις 4.000 του 2013, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να γίνουν οι επαναπροσλήψεις και μετά να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των απολύσεων που έχουν γίνει από το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε σε βάθος, καθώς η τρόικα πρόκειται να συναντηθεί με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό. 

πηγή : aftodioikisi.gr

Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από το megalo-limani

δημοσίευσε ...