Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μπροστά από τη πόρτα του Μαξίμου έφτασε η «moto πορεία» διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ενώ το πρωί είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους δήμους έξω από την πόρτα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Προς μεγάλη έκπληξη και αιφνιδιασμό των αστυνομικών και κατασταλτικών δυνάμεων της αυταρχικής εξουσίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης και με επιλογή των εργαζομένων να μην μπουν μέσα, η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έφτασε μέχρι την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους και αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση και το οποίο αποτελεί ταφόπλακα για τους ίδιους τους εργαζόμενους, την τοπική αυτοδιοίκηση και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
 
Αμέσως ενεργοποιήθηκαν μεγάλες κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ για να προστατέψουν το «άβατο» του Μαξίμου που «παραβιάστηκε» από εργαζόμενους που βλέπουν να χάνεται η ζωή κάτω από τα πόδια τους, αλλά παράλληλα είναι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν «μέχρι εσχάτων» για το δικαίωμα στην εργασία.
 
Οι συλλήψεις των συναδέλφων που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις (αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα)  και η προσπάθεια από το μνημονιακό δίπολο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να  ανακόψει τους εργατικούς αγώνες με κάθε αυταρχικό μέσο, δείχνει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει.
 
Την απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης θα την δώσει η δυναμική και μαζική παρουσία των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται τα επόμενα 24ωρα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου - λαιμητόμος και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν.
 
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 – 8.00μ.μ.: Συλλαλητήριο – Συναυλία στο Σύνταγμα – ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ.
 
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 - Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση, Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε., ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, Απεργιακή Συγκέντρωση, στην Πλ. Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. – Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α προσυγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη – Αθήνα στις 10.00π.μ.
 
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 -  Στις 8.30 το βράδυ μαζική κάθοδος όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος και στην ολονύχτια διαμαρτυρία με βασικό σύνθημα: «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ». Θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία Συμπαράστασης στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. από γνωστούς καλλιτέχνες.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε. (ημέρα συζήτησης και ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή), στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα, στο Σύνταγμα.
 
Να τους απολύσουμε πριν μας καταστρέψουν !!!

Το δελτίο τύπου της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ΕΔΩ

δημοσίευσε ...