Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Με ... απολύσεις θα καλυφθεί το δημοσιονομικό ... κενό

Να τους ανατρέψουμε ΕΜΕΙΣ πριν μας ισοπεδώσουν αυτοί ...

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα, το Σεπτέμβριο, δε θα είναι εύκολη, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 
«Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και διευκρίνισε πως «θα είναι ίσως η τελευταία δύσκολη διαπραγμάτευση πριν λήξει το πρόγραμμα».

Όπως επισήμανε, ναι μεν για το 2013 και 2014 απέδωσε η προσπάθεια της κυβέρνησης και οι δανειστές πείσθηκαν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, πλην όμως για το 2015 και το 2016 η συζήτηση είναι ακόμη ανοικτή.

Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως το νέο μεσοπρόθεσμο, που δουλεύεται ήδη από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να βγάλει δημοσιονομικό κενό, διότι αν βγάλει, τότε αυτό «δεν πρέπει να καλυφθεί με περαιτέρω σκληρά δημοσιονομικά μέτρα», αλλά «με αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα».

Και η αναδιάρθωση, όπως υπογράμμισε, θα αφορά δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπουργεία. «Εταιρείες που σήμερα δεν είναι βιώσιμες, που είναι ζημιογόνες και κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο, πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για να τις καταστήσουμε βιώσιμες - είτε αυτά λέγονται αποκρατικοποιήσεις, είτε συρρίκνωση και προσαρμογή του μεγέθους τους, είτε συγχωνεύσεις», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

δημοσίευσε ...