Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Σ. Σακοράφα για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαλλήλους των Δήμων

Ολόκληρες οι δηλώσεις

Με αποτροπιασμό, αλλά καμία έκπληξη, στεκόμαστε σε δύο χαρακτηρισμούς, στους οποίους προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων.
Ο πρώτος: χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπαλλήλους «προνομιούχους». 
 
Η τρικομματική Τρόικα και ο εντολοδόχος από την Τρόικα πρωθυπουργός έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση νεοφιλελεύθερου αμόκ, που δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν, απροκάλυπτα και προκλητικά, «προνόμιο» το δικαίωμα στην εργασία, και «προνομιούχους», όσους μέχρι και χτες είχαν εργασία, ενώ από σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
 
Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και των υπηρετών της: Η Ελλάδα στην οποία ο λαός μας καταντά λεηλατημένος ιθαγενής και ταυτόχρονα ο απόβλητος άνεργος του σκληρού οικονομικού απαρτχάιντ.

Ο δεύτερος: χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπάλληλους «τρομοκράτες». 
 
Επιτέλους είναι η ώρα να τεθεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και την γκεμπελικής σύλληψης προπαγάνδα. Τρομοκρατία είναι η ανεργία, τρομοκρατία είναι η διάλυση της υγείας και της παιδείας, τρομοκρατία είναι οι λιποθυμίες των παιδιών στα σχολεία, τρομοκρατία είναι η εξαθλίωση και η φτώχεια. 

Και όσοι ασκούν αυτή την τρομοκρατία είναι οι «τρομοκράτες».
 
Όλοι όσοι αγωνίζονται για τα θεμελιώδη δικαιώματα στη ζωή ονομάζονται αγωνιστές.
 
Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά ανάμεσα στη βία, την ασκούμενη από την κυβέρνηση και την αντίσταση, την προερχόμενη από το λαό μας.

δημοσίευσε ...