Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να μπει τέλος στον εξευτελισμό, την κοροϊδία και την απλήρωτη εργασία

Με τις δύο παρακάτω ανακοινώσεις η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την απαξιωτική στάση των συγκυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν με τον τρόπο τους να εισάγουν καθώς και τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων. Παράλληλα ζητά να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους και να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους.
Τα δεδουλευμένα αφορούν την εκλογική αποζημίωση από τρεις εκλογικές διαδικασίες (Μάϊος 2014 – Ιανουάριος 2015, Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015) το απαξιωτικό ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (100 ευρώ) καθώς και για την πρόσθετη εργασία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Δημοτολόγιο».

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε εν’ όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας λαμβάνοντας ως εκλογική αποζημίωση το εξευτελιστικό ποσό των 100,00 ευρώ.

        Μπορεί το διακύβευμα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου να ήταν βαρύ, όπως άλλωστε και των επερχόμενων εκλογών του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κοροϊδία στην πλάτη των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επωμίζονται τον μεγαλύτερο φόρτο της προετοιμασίας των εκλογών, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο στις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και στην απερχόμενη συγκυβέρνηση, δεν μπορεί οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού και να λαμβάνουν ως εκλογική αποζημίωση το εξευτελιστικό ποσό των 100,00 ευρώ, όταν σε άλλους κλάδους το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, πέραν της κοροϊδίας του «φιλοδωρήματος», όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εμπαιγμός των κυβερνήσεων απέναντι στους εργαζόμενους επεκτείνεται και στην μη καταβολή των οφειλόμενων εκλογικών αποζημιώσεων με αποτέλεσμα σε περισσότερους από πενήντα (50) Δήμους της χώρας οι εργαζόμενοι να μην έχουν λάβει την εκλογική αποζημίωση από τις εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ δεν έχει ακόμα καταβληθεί στους περισσότερους Δήμους της χώρας η εκλογική αποζημίωση των εκλογών που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2015 και του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, αποφάσισε αγωνιστικά να διεκδικήσει:

  1. Την διεύρυνση του αριθμού των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που ασχολούνται στις εκλογές μιας και δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι είτε με την χορήγηση ρεπό, είτε με υπερωριακή απασχόληση.
  2. Την γενναία αύξηση του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης αποκαθιστώντας έτσι την άνιση, άδικη και εξευτελιστική μεταχείριση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  3. Την άμεση καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν έως σήμερα!!!

Επισημαίνουμε επίσης πως δεν θα δεχθούμε πλέον άλλον εμπαιγμό ή κοροϊδία μέσω της παρελκυστικής τακτικής που εφάρμοσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Στην μη επίλυση του προβλήματος που με ευθύνη της επιλεκτικής μεταχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών τείνει να γίνει καθεστώς, πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι ακόμα και η προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ τις ημέρες των εκλογών.

Για να μπει ένα οριστικό ΤΕΛΟΣ στον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ και στην ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Με Δελτίο Τύπου τον Ιούνιο του 2015 (αριθμ. πρωτ.: 714/17-6-2015) η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την εμπλοκή που υπάρχει στην καταβολή της προβλεπόμενης αμοιβής στους Δημοτικούς Υπαλλήλους που εργάστηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Δημοτολόγιο», παρέχοντας πρόσθετη εργασία και πέρα του καθιερωμένου ωραρίου. 

         Τότε, σε συνάντηση Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.» και παρά τη διαβεβαίωση πως τα χρήματα υπάρχουν, διαπιστώθηκε αδυναμία καταβολής των οφειλομένων ποσών στους δικαιούχους. Ωστόσο αναλήφθηκε η δέσμευση να βρεθεί λύση σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή των εργαζομένων. 

       Διαπιστώνουμε πως μέχρι και σήμερα και μετά από επικοινωνία με την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», καμία λύση δεν έχει δρομολογηθεί, παρά και τις παρεμβάσεις μας τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση όσο και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανησυχία μας πως οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν τελικά να μείνουν απλήρωτοι!!! 

   Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 και με δεδομένο πως βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που αφορά στο «Εθνικό Ληξιαρχείο» χωρίς να έχει ακόμη δρομολογηθεί η καταβολή των προβλεπόμενων αμοιβών, αποφάσισε να μην συναινέσει στην απλήρωτη εργασία που επιχειρεί να επιβάλλει με την στάση της και η απερχόμενη συγκυβέρνηση και να καλέσει τους εργαζόμενους να απέχουν από κάθε πρόσθετη εργασία που αφορά στην εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, μέχρι να βρεθεί λύση. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν άμεσα λύση προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία που παρείχαν το 2013. Είναι αυτονόητο πως κανείς Δημοτικός Υπάλληλος δεν πρόκειται να εργαστεί εκ νέου όταν είναι πλέον δεδομένη η αδυναμία πληρωμής του!!!

δημοσίευσε ...