Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Εκβιασμοί και Εκμετάλλευση στους εργαζόμενους «Κοινωφελούς Εργασίας»Μόλις πριν λίγες ημέρες στις 3/8/2015 το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με ανακοίνωση του αντιδρούσε στην άλωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που επιχειρείτε με την εφαρμογή κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας που επινοείται προκειμένου να συμπιεστεί η αξία της εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.
Επισημαίναμε στην ανακοίνωση ότι η εφαρμογή του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, καταστρατηγεί την αρχή για ίσες αμοιβές και ίδια δικαιώματα, την ΣΣΕ και την εργατική νομοθεσία, όπως επίσης δημιουργεί ανοχές εκβιασμού και εκμετάλλευσης των εργαζομένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατέψει κάθε εργαζόμενο που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εργοδοσία όπως και η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ακόμα και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά υπακούουν σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη εμμονή για τη μείωση του κράτους και την εκχώρηση των πάντων στους ιδιώτες!
Η παρακάτω καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λειβαδιάς κάνει ξεκάθαρη την αντιμετώπιση – εκμετάλλευση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα Πέμπτη 06/08/2015 , έγινε καταγγελία στο Σύλλογό μας από τον Βασίλειο Γρίβα (παρουσία δύο αντιδημάρχων κ.κ. Λαγού και Ζήση , παρουσία και άλλων συναδέλφων υπαλλήλων στο Δήμο Δ.Α.Α. ), εργαζόμενο  με 5μηνη σύμβαση στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ , ότι παρόλο που έχει προσληφθεί ως ηλεκτρολόγος , εστάλει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δ.Α.Α. να εργαστεί για δύο ( 2 ) ημέρες σε υπηρεσία καθαριότητας και μάλιστα σε εργολάβο που έχει αναλάβει αυτό το τμήμα. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , συνεπής στη στάση του να προστατεύει όλους τους εργαζομένους και να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα , καταγγέλει τη μη νόμιμη απασχόληση του εργαζόμενου και ζητά από κάθε αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. 
Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο και το ΔΣ του Δήμου Δ.Α.Α. , στην Π.Ο.Ε. ΟΤΑ , στην επιθεώρηση Εργασίας , στον Ο.Α.Ε.Δ. Λιβαδειάς και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

                                           ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

δημοσίευσε ...