Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

«Γαντζωμένος» στην καρέκλα ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας – παρά την καθαίρεση του κρατάει και τη σφραγίδα

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία, Αντίδραση και Νέα Πορεία, στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας, για τον πρόεδρο Δ. Κουκούλη, ο οποίος -κατά το κοινώς λεγόμενο- «τρούπωσε» στη θέση που κατέχει, λειτουργεί ως άνακτας, καθαιρέθηκε αλλά δεν παραδίδει τη σφραγίδα του Συλλόγου και «εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου μας χωρίς απολύτως καμία δικαιοδοσία, εμπαίζοντας όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους, καταπατώντας τις συλλογικές τους αποφάσεις αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας»:

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία εδώ και καιρό για την χώρα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους, την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα θα έπρεπε να βρίσκεται στην πιο μαχητική του στιγμή, οι αμφιλεγόμενες συμπεριφορές ορισμένων συνδικαλιστών αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προέδρου του Συλλόγου μας. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, λειτούργησε με προκλητικό τρόπο με βάση την «πελατειακή», ατομικιστική και μικροπαραταξιακή λογική εις βάρος της ενωτικής δράσης και λειτουργίας του Δ.Σ. για το συμφέρον των εργαζόμενων.
Μετά τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Σύλλογό μας τον Μάρτιο 2014 και μετά την άκαμπτη στάση της ΔΑΣ που ζητούσε αναλογικό και όχι αντιπροσωπευτικό διαπαραταξιακό προεδρείο, οι υπόλοιπες 4 παρατάξεις –με την αποχή της ΔΑΣ από κάθε διαδικασία- προχωρήσαμε συναινετικά σε εκ περιτροπής εξάμηνη θητεία του Προέδρου από τον Σεπτέμβρη 2014. Μετά την παραίτηση του Α. Παπαδόπουλου, που ανέλαβε πρόεδρος ως επικεφαλής της πρώτης παράταξης, και την άρνηση του Κ. Βουτυρίτσα ως επικεφαλής της δεύτερης δύναμης να αναλάβει, πρόεδρος έγινε από την τρίτη παράταξη ο Δ. Κουκούλης για 6μηνη θητεία. Ωστόσο, ο Δ. Κουκούλης, εκμεταλλευόμενος την απουσία λόγω ασθένειας της Ελ. Αναστασίου ως επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας που είναι τέταρτη δύναμη, και μέχρι την επίσημη παραίτησή της τον Απρίλιο, επέλεξε να χρονοτριβήσει σκόπιμα να αναλάβει ο επόμενος, αλλά και αποσιώπησε εντέχνως να μιλήσει για θέμα εναλλαγής ως όφειλε και από μόνος του. Βέβαια, η αδυναμία στις «καρέκλες» είναι χούι του Δ. Κουκούλη που δεν κόβεται εύκολα.
Για τα έργα και τις ημέρες του Δ. Κουκούλη έχουν άλλωστε γνώση ήδη από την προηγούμενη χρονιά οι εργαζόμενοι, αφού στις τελευταίες κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την θέση του διορισμένου προέδρου λειτούργησε εξυπηρετώντας μηχανισμούς που λειτουργούν παράπλευρα με αλληλοπριμοδότηση διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού και συστηματική πριμοδότηση είτε υπέρ εαυτούς είτε υπέρ «κολλητών» και προώθηση «εκλεκτών». Μάλιστα, ακόμη και μετά την παραίτησή του ως διορισμένος πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και έπειτα ως αιρετός, εξακολουθούσε να εκμεταλλεύεται τη θέση του με ρουσφετολογικό τρόπο, με σκοπό να «επηρεάζει» συναδέλφους για «τακτοποίηση» υπηρεσιακών θεμάτων αλλά και για ψηφοθηρία στις εκλογές τόσο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο όσο και στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Προκαλούν μεγάλη απογοήτευση, επίσης, συμπεριφορές που αντιβαίνουν κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία για αυτούς που οι εργαζόμενοι τίμησαν με την ψήφο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιδίωξη αντιμετώπισης των προβλημάτων των εργαζόμενων «κατά μόνας» με ιδιαίτερες και κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις και επαφές με τους αρμόδιους, χωρίς να ενημερώνονται και να κινητοποιούνται όλα τα μέλη του Δ.Σ. ως όφειλε, ενωτικά και συλλογικά όπως προτάσσει η ηθική αλλά και οι ανάγκες των καιρών.
Αποκορύφωση αποτελεί η παρουσία ονομάτων συναδέλφων (από Λάρισα, Φάρσαλα, Ελασσόνα) ως υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Δ. Κουκούλη στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χωρίς εκείνοι καν να ερωτηθούν ή να το γνωρίζουν. Το θράσος αποδείχθηκε ακόμα μια φορά απύθμενο ενάντια σε κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και δεοντολογίας.
Για τους παραπάνω λόγους, τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με αίτημα των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της Αντίδρασης και της Νέας Πορείας με θέμα την άρση εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο για αντιδεοντολογική-αντισυναδελφική συμπεριφορά. Ακολούθησαν άλλα δύο έκτακτα Δ.Σ.- το τελευταίο στις 20/7 και με κάλεσμα της ΔΑΣ- που απέβησαν όλα άκαρπα, διότι ο Δ. Κουκούλης είναι αποφασισμένος να τορπιλίζει οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, για να μη χάσει τα γαλόνια. Η παροιμία του σοφού λαού για το πότε κόβεται το χούι του ανθρώπου ταιριάζει κατάλληλα στην περίπτωση του.
Ο Δ. Κουκούλης καθαιρέθηκε και δεν είναι ικανός να εκπροσωπεί τους δημοτικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, παρότι καθαιρέθηκε, δεν παραδίδει τη σφραγίδα του συλλόγου υπογράφοντας ξεδιάντροπα και πραξικοπηματικά κείμενα μόνος του χωρίς καμία έγκριση.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ως Δ.Σ. είμαστε σε διαδικασία ανάδειξης νέου προεδρείου. Μέχρι την ανακατανομή των αξιωμάτων, οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν την ιδεοληψία του Δ. Κουκούλη με τις καρέκλες και ότι εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου μας χωρίς απολύτως καμία δικαιοδοσία, εμπαίζοντας όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους, καταπατώντας τις συλλογικές τους αποφάσεις αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...