Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τετάρτη 18 Μάη, ώρα 18.00, ΤΕΕ: «Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα σε κρίσιμο σταυροδρόμι....»

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Μάη, και ώρα 18.00, στα αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα), η εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), με θέμα «Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η ανασυγκρότησή του ως πρώτη προτεραιότητα των ταξικών δυνάμεων».
Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου και επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιάννης Κουζής.
Από πλευράς ΜΕΤΑ, σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν από το δημόσιο τομέα η Δώρα Ξυπολιά, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, και από πλευράς ιδιωτικού τομέα ο Βασίλης Καραγιάννης, μέλος της διοίκησης ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ (Φάρμακο).
 Στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος και να παρέμβουν συνδικαλιστικές κινήσεις και εργατικές συλλογικότητες από το χώρο της συνδικαλιστικής Αριστεράς και του ευρύτερου ριζοσπαστικού - αντιμνημονιακού χώρου.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ταξική Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ και της απαλλαγής του από τα «βαρίδια» του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και για να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πάλη για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...