Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κυριακή 22 Μάη: Κάλεσμα ΜΕΤΑ στο συλλαλητήριο κατά του «κόφτη» και της μόνιμης υποδούλωσης

Προσυγκέντρωση του ΜΕΤΑ, Όθωνος & Αμαλίας, ώρα 5.30μμ.

Εμβρόντητοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, από την κυνικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία χρησιμοποιεί τα Σαββατοκύριακα για να ψηφίζει πακέτα μέτρων που λεηλατούν τους μισθούς και τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία, παραδίδουν τα «κόκκινα», αλλά και τα ενήμερα δάνεια κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κοράκια των αγορών.

Πριν συνέλθει ο ελληνικός λαός από το σοκ των βάρβαρων μέτρων που περιλαμβάνονται στον αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νόμο που ψηφίστηκε, η κυβέρνηση προωθεί και νέο πιο σκληρό πακέτο μέτρων. Με διαδικασίες, μάλιστα, τέτοιες που ακυρώνουν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας, αφού θεσμοθετούνται και διατάξεις, όπως ο «αυτόματος κόφτης», που στο μέλλον θα λαμβάνονται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών και άλλων δαπανών, χωρίς την τυπική ψήφισή τους απ' τη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο, μάλιστα, που κατατέθηκε στη βουλή, οι μόνοι που σίγουρα γνωρίζουν τι θα ψηφιστεί θα είναι οι δανειστές, αφού αποτελείται από περίπου 7.000 σελίδες. Κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν θα προλάβει να διαβάσει και δεν θα γνωρίζει τι θα ψηφιστεί, αφού αυτό συντάχθηκε από τους δανειστές και προωθείται με διαδικασίες - εξπρές.

Με το νομοσχέδιο αυτό, θα επιβληθούν και νέοι πρόσθετοι έμμεσοι φόροι, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή νέο σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που περιλαμβάνει ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βλέπουμε τι άλλο.

Το μεγάλο φαγοπότι για τα ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια απογειώνεται, αφού τους παραδίδονται «κόκκινα» αλλά και «πράσινα» δάνεια. Και για να υλοποιείται χωρίς ενοχλήσεις το μεγάλο φαγοπότι, προωθούν την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» για να καταργηθεί και ο οποιονδήποτε έλεγχος και να υπάγεται απευθείας στους δανειστές.

Πρόκειται για τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει, καταδικάζοντας σε μόνιμη φτώχεια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, στην απόλυτη εξαθλίωση τους ανέργους, στην απόγνωση τους νέους ανθρώπους, στην μόνιμη υποδούλωση της χώρας μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/16, ΣΤΙΣ 5.30μμ.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕδημοσίευσε ...