Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

48ωρη Απεργία στον «γρήγορο θάνατο» της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Τη διαδικασία του «γρήγορου θανάτου» επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει την χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα μετά τα χτυπήματα του περασμένου καλοκαιριού όταν αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα έτη εργασίας.

Με την μορφή του κατεπείγοντος η κυβέρνηση εισάγει στην ολομέλεια της βουλής το αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό έκτρωμα που «διαπραγματεύτηκε» με το κουαρτέτο των «θεσμών», προκειμένου να το ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκυβέρνηση επιλέγει τον αιφνιδιασμό, ευελπιστώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους τοκογλύφους δανειστές. Ούτε και σε αυτήν την τακτική, όπως και σε πολλές άλλες, δεν διαφέρει από προηγούμενες κυβερνήσεις, που παρά του ότι από την θέση της αντιπολίτευσης κατήγγελλε ως αντιδημοκρατικές τις διαδικασίες των Π.Ν.Π. και των φαστ τρακ νομοθετήσεων, τώρα τις εφαρμόζει η ίδια.

Αυτή την επιλογή της κυβέρνησης διευκόλυνε όμως και η αχαρακτήριστη στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ, όπου η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, προκήρυξε πριν από δυο μήνες μια 48ωρη απεργία - φάντασμα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, αφήνοντας στην κυβέρνηση το πλεονέκτημα να επιλέξει ουσιαστικά αυτή τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων!

Η λαϊκή αγανάκτηση δεν παρακάμπτεται ούτε με τα τεχνάσματα της κυβέρνησης, ούτε με την επικοινωνιακή της προπαγάνδα και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου, θα εκφραστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία της Παρασκευής 6 και του Σαββάτου 7 Μάη, που συμπίπτει και με την ημέρα τιμής των 130 χρόνων της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 καθώς και στο Συλλαλητήριο της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία και στα Συλλαλητήρια που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την αποτροπή της ψήφισης του αντιασφαλιστικού – φορομπηχτικού εκτρώματος που ενταφιάζει τον κοινωνικό – αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος αντικαθιστώντας τον με κεφαλαιοποιητικό – ανταποδοτικό, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, που μετατρέπει τη σύνταξη σε προνοιακό βοήθημα και οδηγεί στην κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ. Να μην ψηφιστούν τα φορομπηχτικά μέτρα που μειώνουν το αφορολόγητο και επιβάλλουν νέους εμμέσους και άμεσους φόρους.

Το αντι …ασφαλιστικό δεν θα περάσει !!!

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 5-5-2016

 Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ 

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...