Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις για τα πλαστά πτυχία

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να «καλύψουν» και να υπερασπιστούν φαινόμενα διαφθοράς κι απάτης κι ούτε να δείξουν ανοχή.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συνεχίσει το ίδιο παραμύθι του κοινωνικού αυτοματισμού που χωρίζει την κοινωνία σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, σε «καλούς» και «κακούς».

Το δημόσιο διοικείται από τους πολιτικούς προϊσταμένους του και από την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν αυτό-κυβερνάτε κι ως γνωστόν, η διαφθορά, ο γάμος και το ταγκό θέλουν δύο, δεν γίνεται αλλιώς, δεν «χορεύονται» από έναν. Κι αν σχεδιάζει απολύσεις η κυβέρνηση (άλλωστε στην αξιολόγηση του Αυγούστου του 2014 υπήρχαν, κι αυτήν και πιο βάρβαρη πολιτική υλοποιεί σήμερα με το 3ο μνημόνιο) να μην κάνει όνειρα ότι με τέτοιες μεθόδους θα απομονώσει τους ΔΥ και θα τους δώσει βορά στην κοινωνία. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

 Το ΜΕΤΑ θα συμβάλλει και θα αγωνιστεί έτσι ώστε το συνδικαλιστικό κι εργατικό κίνημα συνολικά, πρώτο να απομονώσει τέτοια φαινόμενα εργαζόμενων μέσα στις τάξεις του αλλά και για να τιμωρηθούν και να εξοβελιστούν και οι πραγματικά ένοχοι αυτής της ιστορίας που δεν είναι άλλοι από το πολιτικό κατεστημένο που εκμεταλλευόμενο πραγματικές ανάγκες κι ανθρώπους, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να εδραιώσει την εξουσία του.

Εμείς από την αρχή δηλώσαμε ότι η πλαστογράφηση είναι έγκλημα διαρκείας και δεν παραγράφεται, αλλά δεν θα τους διευκολύνουμε στο να το πληρώσει το έγκλημα αυτό μόνο η μια πλευρά, αλλά και αυτοί και κυρίως αυτοί που όπως σήμερα έτσι και τότε πατούν πάνω στις ανάγκες των ανθρώπων για να τους τσαλακώσουν. (ολόκληρος ο σχολιασμός του ΜΕΤΑ ΕΔΩ).

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να νομιμοποιήσει πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη στο δημόσιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το θέμα των «πλαστών πτυχίων» που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας και την επιχειρούμενη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, νομιμοποίηση τους δια των... εξετάσεων, καταγγέλλει κάθε είδους προσπάθειες που θέτουν σε αμφισβήτηση το κύρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, σπιλώνουν την υπόληψη τους και απειλούν με γενικεύσεις σε ύποπτες περιόδους και συγκυρίες.

         Η Ομοσπονδία είναι από τις πρώτες που τόνισε με σαφήνεια ότι, επίορκοι υπάλληλοι, υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά που έλαβαν με παραποιημένα δικαιολογητικά δεν μπορούν να έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο. Ήταν επί των ημερών της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν επιχειρήθηκε το θέμα των επίορκων υπαλλήλων να αποτελέσει αφορμή για την επιβολή της δήθεν αξιολόγησης που οδηγούσε σε ξεκάθαρες απολύσεις και η αντίδραση μας ήταν άμεση.

        Όπως τότε λοιπόν, έτσι και τώρα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει σταθερή στις απόψεις της και δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον, καταγγέλλοντας συγκεκριμένες πρακτικές και μεμονωμένα περιστατικά.

Η κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών ή πιστοποιητικών στο Δημόσιο αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε διαπιστώνεται και αποδεικνύεται η ύπαρξη των παράνομων αυτών πράξεων θα πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.

Καλούμε λοιπόν την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να κάνει το αυτονόητο και να εφαρμόσει το Νόμο. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την γνωστή πρακτική της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αποσιώπηση των ευθυνών του «πελατειακού» και κομματικού κράτους.

 Στέλνουμε παράλληλα μήνυμα, σε αυτούς που κόπτονται σήμερα για ότι οι ίδιοι έκαναν χθες, ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες και γνώση έχουν και μνήμη. Η κακοδιοίκηση, η αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος έχουν βαθιά τις ρίζες τους.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...