Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στην «ιεροσυλία» της κυβέρνησης απαντάμε με αποχή (Κυριακή 8 Μαΐου 2016) !!!


     ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                               Πειραιάς :7 / 5 / 2016
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         
 & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                                     
     ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                         
          ΡΕΤΣΙΝΑ 45                                        
       18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                           
    ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 8η Μαΐου, ημέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο του 1886, επέλεξε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσει στη βουλή το αντι – ασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο που «διαπραγματεύτηκε» με το κουαρτέτο των δανειστών και που ισοπεδώνει ότι είχε μείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Οι αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις 5 - 6 και 7 Μαΐου, η μάχη για την αποτροπή της ψήφισης των μνημονιακών εκτρωμάτων θα δοθεί την Κυριακή 8 Μαΐου ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, όπου τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους στα Συλλαλητήρια που έχουν προκηρυχθεί.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή εργασία την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διευκολυνθούν να συμμετέχουν  στα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιά και να εκφράσουν μαζικά την  Αντίσταση – Αντίδραση και Ανατροπή στο αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...