Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεδριάζουν αύριο για την κλιμάκωση των κινηματωποιήσεων

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 το εθνικό συνδικαλιστικό συμβούλιο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για να αποφασιστεί η περαιτέρω κοινή δράση τους.
Ελπίζουμε η "επιτροπή σοφών" του συνδικαλιστικού κινήματος να αφουγκράστηκε καλά την θέληση και αποφασιστικότητα των εργαζόμενων - διαδηλωτών των τελευταίων κινητοποιήσεων για ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την αποτροπή των νέων σφαγιαστικών μέτρων που είναι σίγουρο πλέον ότι κινούνται στην κατεύθυνση της οριστικής διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών, της κατάργησης των δημόσιων αγαθών, της μεγαλύτερης εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 

Η ένταση και κορύφωση του ενωτικού αγώνα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου σχέση εργασίας είναι ο μονόδρομος που μπορεί να δώσει ελπίδα και να φέρει αισιόδοξα αποτελέσματα στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.  
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 236 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στα Συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες έδωσαν μεγάλο και δυναμικό παρόν για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την Καγκελάριο των Μνημονίων και ασκούνται από τη συγκυβέρνηση, κατ’ εντολή της τρόικα, σε βάρος της Κοινωνίας.
 
Η μαζική συμμετοχή στα Συλλαλητήρια καταδεικνύει για ακόμα μία φορά την αντίδραση, αλλά και αντίσταση, της Ελληνικής Κοινωνίας μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική.
 
Δηλώνουμε ότι όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, θα συντονίζουμε και θα συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή τους. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Εκτελεστικές Επιτροπές) θα συνεδριάσει στα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Ε., ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.
 
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο Αμφιθέατρο της Γ.Σ.Ε.Ε., για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...