Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνικές παροχές θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού.
«Η κατάθεση του πιο σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας, φόρων και ύφεσης, κατ’ απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών επιβαρύνει δραματικά το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στα Προπύλαια, ενώ και οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δηλώσει ότι θα εξαγγείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις όταν οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα.

Πηγή : left.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ 

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε.,  υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης/10/2012, προχωρεί άμεσα σε αγωνιστικές δράσεις ενάντια στον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας,  αφαίμαξης των εισοδημάτων και απολύσεις των εργαζομένων που κατατίθεται στην Βουλή μεθαύριο Τετάρτη, 31/10/2012, αλλά και ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα - δράσεις που συμφώνησαν συγκυβέρνηση και τρόικα, ακυρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.

      Ταυτόχρονα στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ομοσπονδιών - Μελών της, που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις πολιτικές οι οποίες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και  υποβαθμίζουν τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας.

     Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ημέρα κινητοποίησης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε. καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στα Προπύλαια.

    Την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν σε Παναττική στάση εργασίας (12.00 με λήξη ωραρίου) και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της Υγείας, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας,  εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην κατεδάφιση του συστήματος δημόσιας υγείας και περίθαλψης που με συνοπτικές διαδικασίες υλοποιούν κυβέρνηση και τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου.

    Τέλος, τις επόμενες ημέρες και σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ανακοινώσει τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή των μέτρων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

δημοσίευσε ...