Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Απομονώστε την κομματική απεργοσπασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
Που καταγγέλλει στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης τη ΔΑΣ-ΟΤΑ (συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής) για κομματική απεργοσπασία. 

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1193
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Απομονώστε την κομματική απεργοσπασία.
Αγκυλωμένη σε «παλαιοκομματικές» εμμονές παραμένει δυστυχώς  η ηγεσία της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής), ακόμη και σήμερα που οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο «βάρβαρη» και αντεργατική επιδρομή, το νέο πακέτο μέτρων.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι ελπίζουν και προσδοκούν σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης, απέναντι στην εκστρατεία εξαθλίωσης και τρομοκράτησής τους, την ώρα που ο μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας για να αποτραπεί το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως άμεση προτεραιότητα, εκείνοι επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη πολιτική τους.

Είναι καταστροφικό για το κίνημα χωρίς να λες και να προτείνεις τίποτα επί της ουσίας να καλούν τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη στις κινητοποιήσεις» που εξελίσσονται.

Τι επιδιώκουν τελικά με τις επιλογές τους; Δεν θέλουν να αποκρούσει το εργατικό κίνημα την νεοφιλελεύθερη επίθεση; Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για ιδιοτελή κομματικά οφέλη;

Ας βγουν επιτέλους από την «κομματική γυάλα» ας τολμήσουν, ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ας υπερβούν έστω και μία φορά τα κομματικά τείχη για το καλό της εργατικής τάξης, ας μοιράσουν ελπίδα και ΟΧΙ απογοήτευση … Εμείς στον κοινό δρόμο του αγώνα θα τους καλοδεχτούμε…!!!

Σε κάθε άλλη περίπτωση η στάση τους και η «παρότρυνση» σε εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις κινητοποιήσεις μόνο ως ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ μπορεί να χαρακτηριστεί.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...