Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη του λαού δεν έχει τέλος!

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΤΡΙΟ" ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ!
ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ...
Την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα και στην πράξη έχουν καταργηθεί όχι μόνο οι τριετίες και οι χρόνοι προειδοποίησης για αποζημιώσεις αλλά και τα τελευταία ίχνη εργατικού δικαίου, την ώρα ακόμα που και θεσμικά οι τριετίες έχουν παγώσει, με βάση το μνημόνιο, μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω του 10%, οι τρεις αρχηγοί της κυβερνητικής κοινοπραξίας σε ένα κρεσέντο φαρσοκωμωδίας παίζουν παιχνίδια ευτελών επικοινωνιακών εντυπώσεων.
Οι απαιτήσεις των εκπροσώπων των τοκογλύφων-δανειστών τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που είχαν, από τις 17:00 και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρείς ώρες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αντίστοιχα.

Στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος κυρίως τα θέματα της κατάργησης των τριετιών, της μείωσης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης και της περαιτέρω ελαστικοποίησης του ωραρίου εργασίας.

Λίγο νωρίτερα αναχώρησαν από το μέγαρο της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και μεταβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στις οποίες ήδη παρίσταται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί, ισχύουν, και ξεκαθάρισε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Δεν θέλησε να αποκαλύψει πάντως τις οδηγίες που έχει λάβει από τους Α.Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ


Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, προειδοποιώντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο Φ.Κουβέλης μίλησε για ισοπέδωση της εργασίας, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του τύπου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να υπογραμμίσει ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι μεταρρύθμιση το να ζητά η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση ο διαμελισμός των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως η ΔΗΜΑΡ «κατηγορηματικά αποκρούει σε κάθε περίπτωση, και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά τα οποία αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο Φ.Κουβέλης προειδοποίησε ότι οι αξιώσεις της τρόικας «στο βαθμό που θα γίνονταν -αλλά δεν γίνονται- αποδεκτές» ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η τρόικα οφείλει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, τις αντοχές της κοινωνίες, και τις ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Υπερβαίνουν όλα εκείνα που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης.



Ο Ευ. Βενιζέλος,από την μεριά του, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Η τρόικα παίζει με τη φωτιά για την Ελλάδα και την ευρωζώνη".

Τόνισε δε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη, να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν γα την ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "σκόπιμη την καθυστέρηση της τρόικας", λέγοντας ότι "οι συζητήσεις πρέπει να κλείσουν, όχι όμως όπως όπως και όσο όσο".

Συμπλήρωσε ότι "το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο, να είναι δίκαια τα μέτρα, να καταλαβαίνει ο πολίτης ότι υπάρχει το στοιχείο της δικαιοσύνης. Πρέπει το πακέτο των μέτρων να συνοδεύεται από αντίβαρα άμεσης εφαρμογής".

Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι με απολύτως υπεύθυνο τρόπο, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής".

Το "τρίο" της συγκυβέρνησης και ειδικότερα οι Βενιζέλος και Κουβέλης σε ρόλο "αγκιστρωμένων ψαριών" στο αγκίστρι της "μοιραίας" τροϊκανής χρηματοδότησης , με δηλώσεις που επιδέχονται πολλών ερμηνειών θέτουν και πάλι δήθεν "κόκκινες γραμμές" σε σχέση με τις τροϊκανές απαιτήσεις. Οι Βενιζέλος-Κουβέλης, μάλιστα, δεν διανοούνται καν να ότι δεν θα συνεχίσουν να στηρίζουν την συγκυβέρνηση. Άλλωστε όπως έχουν τονίσει και στο παρελθόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπεράνω όλων είναι να μην ανατραπεί η κυβέρνηση.

Η φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη του λαού δεν έχει τέλος!


Πηγή : iskra

δημοσίευσε ...