Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΔΙΤ : Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και μας βοηθάνε με την "τεχνογνωσία" τους

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ: Το εργοστάσιο της Πάτρας θα γίνει


Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για αποκλεισμό του Δημοτικού Συμβουλίου στην αυριανή του συνεδρίαση όπου συζητά το θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων. Ο υπουργός δήλωσε πως το εργοστάσιο θα γίνει... θέλουν δεν θέλουν οι εργαζόμενοι.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εκτός από την Αττική, προχωρούν με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα άλλες έξι τέτοιες μονάδες. Η Ειδική Γραμματεία των ΣΔΙΤ είναι εδώ, το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι εδώ , τα συναρμόδια Υπουργεία είναι εδώ για να δώσουμε προτεραιότητα στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και είναι και θέμα τιμής για τη χώρα να μη χάσει κοινοτικούς πόρους.

Επομένως, δεν καθυστερούμε ούτε μία μέρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και γι' αυτό δεν κατανοούμε και ορισμένες αντιδράσεις από ορισμένες μειοψηφίες, οργανωμένες ή ανοργάνωτες, όπως για παράδειγμα στο Δήμο της Πάτρας, που παρά το ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θέλει να προχωρήσουμε με αυτό που ήδη συμφωνήθηκε για μια παρόμοια μονάδα στην Πάτρα, κάποιοι θέλουν να κρατούν όμηρο και την κοινωνία της Αχαΐας, αλλά και συνολικά την πρόοδο της χώρας.

Δε θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Η Ελλάδα θα προχωρήσει, θα τα καταφέρει , θα ξεπεράσει όλες τις οργανωμένες μειοψηφίες και θα είναι μια χώρα, πραγματικά, στην καρδιά της Ευρώπης». 

Πηγή :dete.gr (26-10-2012)

Υ.Γ. m.l. : Ξαναγράφω ... τα λεφτά στα σκουπίδια είναι πολλά και βιάζονται ...!!!

δημοσίευσε ...