Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτο καλωσόρισμα του Δήμαρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου στη καγκελάριο Μέρκελ.

 Διαβάστε τι δήλωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά:
  "κλεμμένο" από : reportaznet
«Ως Δήμαρχος του Πειραιά και εκπρόσωπος του Πειραϊκού λαού, καλωσορίζουμε την Καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας στην πατρίδα μας. Καλωσορίζουμε το άνοιγμα της Ελλάδος σε νέες διαντλαντικές και συμμαχικές σχέσεις. Είμαι ευγνώμων προς τους προγόνους μου, γιατί η Ελλάδα  δεν ανήκε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, για να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι λαοί του Συμφώνου της Βαρσοβίας όταν κατέρρευσε ο σταλινισμός.
Η Ελλάδα δεν μετριέται μόνο σε χρήμα, μετριέται και με αίμα και με το ένα εκατομμύριο νεκρούς που έδωσε την δεκαετία του ’40 για την ελευθερία του ελληνικού λαού και την ελευθερία όλων των λαών της Ευρώπης. Μετριέται με πολιτισμό, μετριέται με γράμματα, μετριέται με τέχνες. Ναι, ασφαλώς δανειστήκαμε. Αλλά δεν είμαστε μόνο η χώρα που δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε να αποπληρώσει. Είμαστε η χώρα της εθνικής αξιοπρέπειας. 
Είμαστε η χώρα των ιδανικών, του πολιτισμού. Καλωσορίζουμε λοιπόν, την κα Μέρκελ και να μάθει ότι αυτός ο λαός είναι υπερήφανος. Αυτός ο λαός είναι υπερήφανος για τους αγώνες του εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας. Να ζητήσει και η ίδια συγγνώμη εντός της Ελλάδος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πήρε τα όπλα και κάνει πόλεμο να κατακτήσει τη Γερμανία. Ποτέ η Ελλάδα δεν έκανε κατακτητικούς πολέμους. Ούτε μπορεί να ζήσει εκτός ευρώ και εκτός ευρωζώνης.»                                          

δημοσίευσε ...