Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Σπυρί που πρέπει να σπάσει ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων

Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο «χωρίς αναισθησία»

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικα για απολύσεις άμεσα δείχνουν σημερινά δημοσιεύματα του Ελληνικού τύπου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr καθώς και σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Τα ΝΕΑ ο κ. Μανιτάκης, εκλεκτός της ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμος να προχωρήσει σε απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Στην προσπάθεια να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα όπως η απόλυση επίορκων υπαλλήλων. Στη συνέχεια βεβαίως μιλά για αυτούς που απουσιάζουν αδικαιολόγητα, αυτούς που θα κριθούν ακατάλληλοι και στο τέλος ρίχνει και την «βόμβα» δηλαδή για υπαγωγή σε διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων περισσότερων από 200 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης για να προχωρήσει σε απολύσεις συνεχώς εμπλουτίζονται.

Η αλήθεια όμως είναι μία χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο είναι προ των πυλών. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα του in.gr και το αποδίδει στον κ. Μανιτάκη συγκεκριμένα ότι: «Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε και την πορεία της αξιολόγησης των δομών, στην οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία καθώς, όπως ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας, θα οδηγήσει σε μείωση των οργανικών μονάδων τουλάχιστον κατά 50% με αποτέλεσμα εξοικονόμηση δαπανών από τον περιορισμό λειτουργικών εξόδων και την κατάργηση θέσεων ευθύνης.»

Αν εφαρμοστούν όσα αναφέρει ο Υπουργός τότε μιλάμε για 200 χιλιάδες αποχωρήσεις εργαζομένων από το δημόσιο και προφανώς θα αγγίξουν όλους τους τομείς, προφανώς και το χώρο της υγείας.

 Τα δημοσιεύματα αυτά επαληθεύονται πλήρως μετά και τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σαμαράς στην Καθημερινή της Κυριακής 13/10/12. Στη συνέντευξη σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του Έθνους μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».

Γι αυτό οι προηγούμενες διαβεβαιώσεις των στελεχών της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο μικρή σημασία έχουν.

Ανατροπή λοιπόν μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες μπορεί να είναι η δική μας απάντηση σε αυτή την πολιτική.

δημοσίευσε ...