Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα και χθες και σήμερα και όσο χρειαστεί ...

Μαζική η ανταπόκριση του κόσμου στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Πρόγευση για τις σημερινές μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις!

Με την παρουσία χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων πραγματοποιήθηκε χθες (8/10/2012) το συλλαλητήριο εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως με εντολή της Αστυνομίας, με τρόπο αυθαίρετο και καταχρηστικό, είχαν κλείσει από τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, καθώς και του τραμ στο Ζάππειο και το Σύνταγμα.

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα»

Παρά τις πρακτικές αυτές όμως εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στα καλέσματα των Σωματείων και των Συνδικάτων. Το χτεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αποτελεί μια πρόγευση για την σημερινή μαζική και ειρηνική παρουσία του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και στόχο την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων. Μέτρων που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία του τόπου στην ολοκληρωτική καταστροφή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 13.00 μ.μ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ
(ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ Ο.Τ.Α. ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)

δημοσίευσε ...