Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Λευτεριά στους Εργάτες των Ναυπηγείων, όλοι την Παρασκευή το πρωί στα Δικαστήρια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με πρωτοφανής αγριότητα αντιμετώπισε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που σήμερα (4/10/2012) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Υπ. Εθνικής Αμύνης απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων. Στην ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί ήδη πάνω από 100 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται η μεταφορά τους στα Δικαστήρια για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Από νωρίς στη ΓΑΔΑ υπάρχει συγκέντρωση εργαζομένων που απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τους 127 συλληφθέντες 15, ανάμεσα σε αυτούς και το ΔΣ του Σωματείου, θα παραπεμφθούν σε δίκη και αύριο το πρωί (Παρασκευή) θα μεταφερθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να είναι γνωστό αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούσαν σήμερα σε συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ και αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια όπου θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες.


Για τα χτεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο υπουργείο εθνικής άμυνας και την νέα επίδειξη ισχύος της τρικομματικής συγκυβέρνησης η Αυτόνομη Παρέμβαση εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου 

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η βία και τα δικαστήρια δεν θα κάμψουν τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Στην σημερινή απρόκλητη βία που επέδειξαν τα ΥΜΕΤ και οι δυνάμεις καταστολής της τρικομματικής συγκυβέρνησης απέναντι στους επί επτά (7) μήνες απλήρωτους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει σε οριακό σημείο και που διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο εθνικής άμυνας για τα δεδουλευμένα τους, το εργατικό κίνημα και όλοι οι εργαζόμενοι μαζί απαντούν με ενότητα και αποφασιστικότητα.
 
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν θα καμφθούν από ασπίδες, γκλοπς και συλλήψεις, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους.

Θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, μαζί με όλους τους εργαζομένους που αγωνίζονται για την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που στέλνει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη σύλληψη των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατών.
Αθήνα 4-10-2012                      Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης

δημοσίευσε ...