Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θέλουμε ΖΩΗ , ΟΧΙ εξαθλίωση !!!

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν φτάνουν οι πολλοί
Χρειάζονται ΟΛΟΙ !!!
 
Η τρικομματική – μνημονιακή κυβέρνηση για το μόνο που αγωνιά είναι πώς θα σερβίρει το αντεργατικό μενού! Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ολοκληρώσει το κοινωνικό ολοκαύτωμα που υφίσταται ο ελληνικός λαός, φοβούνται την κοινωνική έκρηξη και γι’ αυτό προσπαθούν να τον εκφοβίσουν με απειλές, ακόμη και για την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας.
Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλήμματα. Μας τα πήραν όλα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μοναδική μας ελπίδα είναι η πάλη για την ανατροπή τους, για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων. Είναι ο αγώνας για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των φτωχών και των εργαζομένων και για την οικονομική ανόρθωση της χώρας.
 

Το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αυξάνεται καθημερινά. Αυξάνεται χωρίς κανένας να γνωρίζει σε ποιο ύψος θα καταλήξει. Την ίδια ώρα η μνημονιακή κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα χαρίζει 500 εκατ. ευρώ στους τραπεζίτες και ετοιμάζεται να κάνει νέες περικοπές πολλών δις ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
 

Αν περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα και αν εφαρμοστούν, τότε θα έχουμε ολική επαναφορά στις συνθήκες ζωής της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Θα ζήσουμε σε μια διαφορετική Ελλάδα, της απόλυτης φτώχειας, της εκτεταμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης.
 

Καθυστερούν γιατί φοβούνται την αντίδραση του λαού.
 

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα μας επιφυλάσσουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας.
 

Σχεδιάζουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., που θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 

Αυξάνουν το ωράριο εργασίας  και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργούν στην πράξη την κοινωνική ασφάλιση το πενθήμερο διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, προχωρούν σε καταργήσεις υπηρεσιών και απολύσεις στο δημόσιο και βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία, τη μιζέρια και τη φτώχεια.
 

Κάνε δική σου υπόθεση τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή.

Δεν μας ταιριάζει μια τέτοια ζωή. Αυτή την ώρα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους, να συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία στις 18 Οκτώβρη και στα συλλαλητήρια, σε όλη τη χώρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α
 

ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΑΘΗΝΑ) 10:30π.μ.

δημοσίευσε ...