Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Διώξεις εργαζομένων στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση

Ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ που καταγγέλλει το δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου που επιχειρεί με εκδικητικό τρόπο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου κ. Λαφαζανίδη Ευστάθιο που μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο του, επιχειρεί με εκδικητικό τρόπο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημά τους.

Η προσπάθεια και του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τη Δημοτική Αρχή Κορδελιού-Ευόσμου να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ όλες τις άδικες αποφάσεις και μετακινήσεις του προσωπικού και να σταματήσει την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών που προετοιμάζουν την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, με έναν εργάτη 37 χρονών νεκρό (οικογενειάρχης με τρία παιδιά) και πλήθος ερωτημάτων που άπτονται κυρίως των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων θα πρέπει να απασχολεί τον κ. Δήμαρχο, όπως και η επίλυση πολλών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και όχι να αποτελεί προτεραιότητά του η πολιτική του διαίρει και βασίλευε προκειμένου να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου. Γνωρίζει δε στο Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου ότι, όποιες μεθοδεύσεις και να σκαρφιστεί, όσους «εφιάλτες» και να χρησιμοποιήσει από εδώ και πέρα καθημερινά θα αντιμετωπίζει την δυναμική παρέμβαση και αντίδραση των εργαζομένων. Οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού θα αντιμετωπιστεί συνολικά από τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...