Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εκλογική αποζημίωση : Εμπαιγμός του ΥΠ.ΕΣ. στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α

Ο εμπαιγμός και η απαξίωση που δείχνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ξεπεράσει  κάθε όριο,  κάνοντας ξεκάθαρους πλέον τους σκοπούς που έχει για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών της.
Παραβλέποντας τις προσπάθειες που έκαναν οι εργαζόμενοι στους δήμους ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με μια αποζημίωση για τις εργασίες που πραγματοποίησαν τα δύο Σαββατοκύριακα των εκλογών να αγγίζει το όριο του «φιλοδωρήματος», προβάλλουν τώρα ασύλληπτες δικαιολογίες για να μην την καταβάλλουν.

Η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που ζητά η μνημονιακή συγκυβέρνηση να καταθέσουν οι δήμοι, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την δική της μνημονιακή πολιτική, έχοντας τα οικονομικά τους χτυπήσει «κόκκινο» και μη ξέροντας αν αύριο θα έχουν να πληρώσουν ακόμη και την τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια φτηνιάρικη δικαιολογία που δείχνει όμως πόσο «πολύ» υπολογίζουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους.

Είναι φανερός ο στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η συγκυβέρνηση εντεταλμένη των τροϊκανών και των ιδιωτικών συμφερόντων, θέλουν αφού πρώτα απαξιώσουν τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξαθλιώσουν οικονομικά τους εργαζόμενους, να ξεπουλήσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δήμων.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν και διεκδικούν το δίκιο τους μέσα από αγώνες είναι σίγουρο πως θα δώσουν την απάντηση που πρέπει σε όσους διακωμωδούν τον ρόλο και το έργο τους.  

δημοσίευσε ...