Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία κατάθεσης των νέων μέτρων από την τρικομματική συγκυβέρνηση, ξεθωριάζοντας τελείως τις όποιες κόκκινες γραμμές (?) επικοινωνιακά βάζουν οι δύο από τους τρεις «συνεταίρους» της συγκυβέρνησης.

Ανίκανοι και χωρίς ίχνος ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, οι συγκυβερνώντες σύρονται και εκτελούν μέχρι κεραίας τις διαταγές της τρόικας και του κεφαλαίου, θέτοντας την «απαγκίστρωση»  και τη «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους τροϊκανούς, μόνο στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»  που εκστομίζουν μπροστά στα εντεταλμένα μ.μ.ε.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μαζί  με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας  γνωρίζοντας και βιώνοντας την φτώχια και την εξαθλίωση αλλά και την απαξίωση προκειμένου να περάσουν τις ιδιωτικοποιήσεις,  στοχοποιούνται για άλλη μια φορά από την νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση , την πολλοστή μέσα στα τελευταία δυόμιση  χρόνια.
Οι δήμοι στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα κατατεθούν στη βουλή προς ψήφιση τα μέτρα πρέπει να αποτελέσουν κέντρα αντίστασης και αντίδρασης στη νέα λαίλαπα  που προωθεί η μαύρη συγκυβέρνηση θέλοντας να κατεδαφίσει ότι έχει εναπομείνει όρθιο από τον «Αρμαγεδών» των πρώτων μνημονίων.  

Να αποτελέσουν πυρήνα συσπείρωσης όλων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  που δρουν στην περιοχή ευθύνης τους και καλώντας και τους πολίτες να αγωνιστούν όλοι μαζί ώστε να μην περάσουν τα μέτρα, ανατρέποντας  τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων  της φτώχιας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Οι δήμαρχοι που από νωρίς προσέτρεξαν να αρχίσουν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τις ομάδες Φούχτελ και Ράιχενμπαχ, αντί να προσπαθούν να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες στους ιδιώτες αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος λειτουργίας τους και με αμφίβολη ποιότητα, οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων και των δημοτών και να αγωνιστούν και αυτοί για την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των δήμων.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ υλοποιώντας την απόφαση που έχει παρθεί από το Γενικό Συμβούλιο εντείνει και κλιμακώνει των αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει με  κινητοποιήσεις διαρκείας, αρχικά με γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης και οργάνωσης του τρόπου δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, το Σαββατοκύριακο που έρχεται με αποχή από τα καθήκοντα και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι καταλήψεις στους χώρους εργασίας (δημαρχεία, γκαράζ, χωματερές κλπ) αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Ο ενωτικός, δυναμικός και μαζικός αγώνας όλων των δυνάμεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτός που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και την ανατροπή της σημερινής τραγικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, από την πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές, τις τράπεζες και το κεφάλαιο.

ή εμείς ή αυτοί !!!

δημοσίευσε ...