Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα εργολαβικά συμφέροντα ο κ. Γιάννης Σγουρός ...

Με αφορμή την απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της σύμβασης ανάθεσης σε ιδιώτη - εργολάβο της λειτουργίας του Χυτά Φυλής και την απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, που μαθαίνοντας την απόφαση καταφέρθηκε κατά των εργαζομένων του Συνδέσμου αλλά εκτόξευσε και απειλές κατά των πολιτών του λεκανοπεδίου, λέγοντας ότι εκτός των άλλων δεινών από την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης θα έχουν αντίπαλους και τους τόνους σκουπιδιών που θα συσσωρευτούν στις γειτονιές τους, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου.
Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (1-10-2012)

Με απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε η σύμβαση ανάθεσης σε ιδιώτη εργολάβο της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής που επιχείρησε να περάσει ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Ο κ. Γιάννης Σγουρός αφού δεν κατάφερε να νομιμοποιήσει τον εργολάβο που εδώ και δύο χρόνια έχει βάλει από το «παράθυρο», χωρίς σύμβαση στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και να του αναθέσει την πλήρη λειτουργία, εξαπέλυσε επίθεση προς πάσα κατεύθυνση.

Στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2012 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ο κ. Γιάννης Σγουρός καταφέρθηκε εναντίον τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που πληρώνουν για τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.  Έφτασε στο σημείο να τους απειλήσει, λέγοντας ότι, πέραν των άλλων δεινών που περιμένουν τους πολίτες του λεκανοπεδίου Αττικής από τις αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης θα ζήσουν και με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Είναι προφανές ότι ο κ. Γιάννης Σγουρός από τη στιγμή που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα έχει χάσει την ψυχραιμία του και τον έλεγχο. Στρέφεται κατά των συμβασιούχων εργαζομένων, απαξιώνει το ανθρώπινο δυναμικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και απειλεί τους πολίτες. Κι αυτό, όταν θα έπρεπε να έχει ζητήσει συγνώμη για την απραξία, την αδιαφορία και τη σκόπιμη απαξίωση εργαζομένων και μηχανημάτων. Αντί με κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ να επισκευάσει τα μηχανήματα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. επιχειρεί με επιβάρυνση εκατομμυρίων ευρώ να «μονιμοποιήσει» την εγκατάσταση του εργολάβου στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. Ενδεικτικό των διαθέσεων του κ. Γιάννη Σγουρού !!!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τον κ. Σγουρό για το παράνομο της απόφασής του και επισήμανε την σκόπιμη απαξίωση του προσωπικού και του εξοπλισμού του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που συνεχίζει και σήμερα. Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο δεν πρόκειται να παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια ανεχόμενοι τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...