Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Χανίων «τριπλό έγκλημα με τη στήριξη της κυβέρνησης - Να σταματήσει το πείραμα της υδρόλυσης»

Εργαζόμενοι εργαζόμενες ,
στη Μεσόγειο αυτήν την περίοδο συντελείται τριπλό έγκλημα με την συγκατάθεση και στήριξη της χρεοκοπημένης ελληνικής κυβέρνησης :
-Νοτιοδυτικά της Κρήτης το Αμερικάνικο ναυτικό έχει ξεκινήσει εν πλω το επικίνδυνο πείραμα  της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου της Συρίας .
-Στη Γάζα ο Ισραηλινός στρατός για μια ακόμα φορά επιχειρεί νέα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

-Στα Χανιά συνεχίζεται η ομηρία των 140 Σύριων προσφύγων πολέμου οι οποίοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στο ενδεχόμενο έλλειψης στέγης και τροφής παραβιάζοντας κάθε διεθνή σύμβαση για τους πρόσφυγες πολέμου.
Σαν κάτοικοι της Κρήτης  και της Μεσογείου αλλά και σαν εργαζόμενοι  εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης που συντελείται  στην  γειτονιάς μας  εν  κρυπτώ, απειλώντας την υγεία την οικονομία-τουρισμό  και το περιβάλλον  του τόπου μας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει και να σταματήσει τη χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος.
Την καταστροφή των χημικών όπλων των πολέμων, να την διαχειριστούν  τα κράτη και οι κυβερνήσεις που τα παράγουν και τα εμπορεύονται στους τόπους τους.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ :
Τη νέα σφαγή του λαού στη Γάζα από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΚΑΛΟΥΜΕ :
Τους εργαζομένους και τους πολίτες του Νομού Χανίων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα και να συμμετέχουν μαζικά αγωνιστικά στις εκδηλώσεις όλων των φορέων που γίνονται στις 17, 19, 20 και 21 Ιούλη .
Συγκεκριμένα καλούμε σε συμμετοχή στον παγκρήτιο τριήμερο αποκλεισμό (19 – 21 Ιουλίου) της Νατοϊκής Ναυτικής βάσης της Σούδας  και ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπος του συλλόγου μας  και της ομοσπονδίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετέχει στην εν πλω διαμαρτυρία – ακτιβισμό που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή που συντελείται το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου .
Χανιά 17 Ιουλίου 2014
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων
Η Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Αθηνά Γιαννουλάκη        Μανώλης Νταγκουνάκης

δημοσίευσε ...