Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η «αξιολόγηση» Μητσοτάκη δεν παίρνει διορθώσεις, μόνο ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Κανονικά συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των εργαζομένων στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που έχει σχέση με την διαδικασία της «αξιολόγησης» με δεδομένο ότι η απόφαση του Εφετείου θα εκδοθεί μετά την 1η Αυγούστου, αφού μέχρι τις 31 Ιουλίου δόθηκε το δικαίωμα στις αντίδικες πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις τους. Την έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης στήριξαν με την παρέμβαση τους, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών(Ε.Κ.Α) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος(Τ.Ε.Ε) όπου θα στείλουν και αυτοί τις δικές τους θέσεις.

Οι προσπάθειες επικοινωνιακού κυρίως περιεχομένου από τις κυβερνητικές δυνάμεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ καθώς και από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να «χρυσώσουν το χάπι» της δήθεν αξιολόγησης με τις τροποποιήσεις των 10 σημείων που έχουν εσκεμμένα διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε. είναι αφενός κινήσεις πανικού που τους τον δημιουργεί η μαζική ΑΝΥΠΑΚΟΗ των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο (στις 31 Ιουλίου λήγει και η τρίτη παράταση εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης) και αφετέρου έχουν την αυταπάτη ότι αυτό θα τους βοηθήσει στην πολιτική τους ανάταξη, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος των εκλογών έρχεται όλο και πιο κοντά.
Βλέποντας όμως ότι οι εργαζόμενοι έχουν σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο καθολικής ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ απέναντι στον αντισυνταγματικό και ανθρωποφαγικό νόμο της δήθεν αξιολόγησης, αλλά και του προσχηματικού «επανέλεγχου» των συμβάσεων, ακόμα και σε αυτά τα δέκα σημεία δεν παραλείπει η κυβέρνηση να συνεχίσει τους εκφοβισμούς και την τρομοκράτηση, αναφέροντας ότι όσοι δεν αξιολογηθούν δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα υπηρεσιακής μεταβολής (μετάθεση, μετάταξη, προαγωγή κλπ).
Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται,δεν εφησυχάζουν και ούτε τους αποπροσανατολίζει η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, δεν επιζητούν καμία διόρθωση ή φτιασίδωμα στο νόμο 4250/2014.
Απαιτούν την κατάργηση του νόμου και αν δεν το κάνει η υπόδουλη στην τρόικα και στο κεφάλαιο, κυβέρνηση…
Οι εργαζόμενοι τον καταργούν στην πράξη!
Το Δελτίο Τύπου της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Η εκδίκαση της Έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 31/7/2014 και ώρα 12:00 μμ. Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης.
Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ»

δημοσίευσε ...