Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» συνεχίζεται κανονικά και …με το Νόμο!

Το συνδικαλιστικό κίνημα, μένει παγερά αδιάφορο στις κυβερνητικές κόντρες που έχουν ξεσπάσει, κάτω από την πίεση του αγώνα και της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, μεταξύ των δύο εταίρων της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι κινήσεις πολιτικής σκοπιμότητας από την μεριά του ΠΑΣΟΚ, να περισώσει ότι μπορεί για την πολιτική του ανάταση στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, δεν αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από το στόχο της κατάργησης του εκτρωματικού νόμου της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη.

Ούτε φυσικά πρόκειται οι εργαζόμενοι να αναθέσουν στους εμπνευστές και πρωτομάστορες της αντεργατικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων να τους λύσουν το πρόβλημα. Άλλωστε οι ίδιοι ήταν που όταν το νομοσχέδιο πήγε στην βουλή το υπερψήφισαν και το έκαναν νόμο, γι’ αυτό μην κάνουν τώρα τις «μυξοπαρθένες» ή μήπως πάλι πιάστηκαν «αδιάβαστοι» όπως συνηθίζουν να ισχυρίζονται;
Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ συνεχίζεται μετά και την αναβολή της εκδίκασης της έφεσης που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπως αναφέρει το παρακάτω χτεσινό δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα το Εφετείο Αθηνών ανέβαλε την εκδίκαση της Έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (που αφορά την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων) για τη Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, στις 11:00 π.μ.
Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη επιμονή και ζήλο, ειδικά έπειτα από την χθεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την απόφαση του ΣτΕ, να απορρίψει το αίτημά μας για αναστολή εφαρμογής του νόμου (ασφαλιστικά μέτρα) έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.
Είναι προφανές ότι η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το νόμο – έκτρωμα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο αποφάσισε συνειδητά να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της «αξιολόγησης», να μην συμπληρώσει και να μην καταθέσει τα φύλλα αυτό-αξιολόγησης, καθώς και να τα παραδώσει μαζικά στα Σωματεία, την οδηγεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια προπαγάνδας. Στο πλαίσιο αυτό, για ακόμα μία φορά, χθες επιχείρησε να σκορπίσει παραπληροφόρηση και να δημιουργήσει σύγχυση, παρερμηνεύοντας  δικαστικές αποφάσεις.  Έτσι, έφτασε στο σημείο, να παρουσιάζει δημοσίως ως επιτυχία, μια άκρως διαδικαστική απόφαση, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει κλίμα πίεσης προς τη Δικαιοσύνη και να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα εκδίκασης μιας υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Οκτώβριο.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν δείχνουν σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Επειδή, τέλος, ΟΛΟΙ και ΟΛΑ κρίνονται, ΕΝΑ είναι βέβαιο:
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη στάση τους και την ενότητά τους θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν τις εξελίξεις και ο ελληνικός λαός την Κυβέρνηση για τον αυταρχισμό της, τον εκφοβισμό που ασκεί και την επιχειρούμενη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης.
Συνεχίζουμε ενωμένοι έως τη νίκη!
Συνεχίζουμε ενωμένοι έως ότου η Κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο – έκτρωμα!
Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

δημοσίευσε ...