Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η ενότητα και η ανυπακοή των εργαζομένων στην «αξιολόγηση» φέρνει πανικό και σύγχυση στον υπουργό.

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η ηγεσία του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ που ψάχνει τρόπους απεγνωσμένα, ενόψει και της έλευσης των ανωτέρων τους τροικανών, να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή από κάθε εργασία που έχει σχέση με την διαδικασία της ανθρωποφαγικής και συνάμα αντισυνταγματικής «αξιολόγησης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθολική η απεργία-αποχή
σε πανικό ο Υπουργός
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την «αξιολόγηση», έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή.
Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.
Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» παράνομη και καταχρηστική.
Η Κυβέρνηση -και απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους- εφαρμόζει την τακτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε εργασιακή διεκδίκηση και απεργιακό αγώνα.
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους «ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό» μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».
Καλούμε, τέλος, τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και στη συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.
Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη διάλυση δομών του κοινωνικού κράτους, στο συνεχή και εντεινόμενο αυταρχισμό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Παράλληλα η ε.ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ενωτικά κάθε προσπάθεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης για εφαρμογή του νόμου και στην πίεση που θα εντείνει το επόμενο διάστημα Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:
«Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο Ν.4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση» που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση αλλά και την μισθολογική υποβάθμιση χιλιάδων συναδέλφων.
Την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Αντίθετα πρέπει όλοι μας να εντείνουμε τη δράση μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της:
  1. Σε όσους Δήμους δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών να προχωρήσει άμεσα και να αποσταλούν ταχυδρομικά στην Ομοσπονδία.
  2. Σε περίπτωση που σε κάποιους Δήμους της χώρας έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών, να ενημερωθεί άμεσα η Ομοσπονδία και όπου κριθεί αναγκαίο να ζητηθεί η συνδρομή της προκειμένου να υπάρξει άμεση, δυναμική και μαζική παρέμβαση.
  3. Σε όσους Δήμους έχει ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μη εφαρμογής της «συγκριτικής αξιολόγησης» αυτή να σταλεί το συντομότερο δυνατό στα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα για τους Δήμους όλης της χώρας που αντιδρούν στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.
  4. Μετά την ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω θα προγραμματιστεί σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου παράσταση Διαμαρτυρίας, προκειμένου να παραδοθεί το σύνολο των υπογραφών που θα έχουν συγκεντρωθεί στον «αρχιτέκτονα των Διαθεσιμοτήτων και Απολύσεων» Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θα πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα εντείνει την πίεσή της απέναντι στους αιρετούς αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Την πιο κρίσιμη στιγμή είναι σίγουρο πως όσο μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους απέναντι τους δεν μπορούν να μας λυγίσουν!!! Πισωγυρίσματα, δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να υπάρχουν. Πηγαίνουμε μόνο μπροστά. Τυχόν υποχώρηση και διάσπαση του ενιαίου μετώπου, θα τους δώσει το θάρρος και την ευκαιρία… για να μας λιώσουν!!!»

δημοσίευσε ...