Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Ανεπιθύμητοι» οι επιθεωρητές του κ. Μητσοτάκη και στη Λάρισα.

«Με αφορμή την πρόσφατη παρουσία ελεγκτή των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων ΙΔΑΧ στον Δήμο Λάρισας, έπειτα από ενημέρωση και συνέλευση των εργαζομένων, δηλώνουμε ότι οι ελεγκτές είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στους Δήμους του νομού.» Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων νομού Λάρισας και συνεχίζει τονίζοντας,

 »Τα γραφεία προσωπικού των Δήμων είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας. Άλλωστε εδώ και περίπου ένα χρόνο πραγματοποιείται έλεγχος για τη νομιμότητα των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους και, όπου εντοπίζεται παρανομία, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

»Επειδή το «κυνήγι κεφαλών» του Υπουργού κ. Μητσοτάκη εναντίον μας, στοχεύει στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων και αρνητικού κλίματος εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων ότι δήθεν φοβόμαστε τον έλεγχο, οφείλουμε ενάντια σε αυτή την προπαγάνδα να πούμε ότι οι ελεγκτές είναι ανεπιθύμητοι στους Δήμους, διότι η νομιμότητα των δικαιολογητικών και των συμβάσεων έχουν ήδη ελεγχτεί από το ΑΣΕΠ, από τη στιγμή που η νομιμότητα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων. Αφού έχουν ήδη ελεγχτεί από το ΑΣΕΠ, γιατί τόσος καημός για επανέλεγχο; Η απάντηση είναι πως υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει στη δημιουργία μιας τεράστιας δεξαμενής από την οποία θα απολυθούν σαν πρόβατα στη σφαγή χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι.

Και καταλήγει η ανακοίνωση αναφέροντας ότι, «ο Υπουργός των απολύσεων αποκρύπτει πως οι απεσταλμένοι ελεγκτές επιχειρούν να κάνουν τον έλεγχο με νέα κριτήρια τα οποία τώρα προέκυψαν. Τα νέα κριτήρια είναι καινούργια εφεύρεση και δεν προβλέπονταν, όταν οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ μονιμοποιήθηκαν πριν από δεκαετίες.»

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ στηρίζει και πρωτοστατεί σε κάθε δράση που έχει να κάνει με την αποτροπή του προσχηματικού «επανέλεγχου» των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και που εξυπηρετεί το μνημονιακό μέτρο των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων που έχει υποσχεθεί η υπόδουλη κυβέρνηση στους δανειστές. Όπως με τον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων μετατράπηκε η ομηρία και η ανασφάλεια σε μόνιμη και σταθερή εργασία, έτσι με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε και το δικαίωμα στην εργασία που επιχειρεί βίαια και αυταρχικά να μας στερήσει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

δημοσίευσε ...