Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Με τα χημικά και τη βία των δυνάμεων καταστολή, με επιστρατεύσεις και με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρείται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των εργαζομένων, η τρομοκράτηση τους και η παύση των αγώνων που δίνουν, αντιδρώντας ενάντια στις απολύσεις, στην διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις αυταρχικές και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές έχει φέρει πανικό στην απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που γνωρίζοντας ότι τελειώνει ο πολιτικός της χρόνος αλλά θέλοντας να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα και το κεφάλαιο, κορυφώνει τον αυταρχισμό της απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.

Χτες 9/7/2014 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν κατακλείσει μέσα και έξω την αίθουσα του δικαστηρίου έγιναν μάρτυρες στη δίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του αναφαίρετου δικαιώματος των εργαζομένων, της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Έγιναν μάρτυρες της αυταρχικής πολιτικής και του αντιδημοκρατικού κατήφορου της συγκυβέρνησης, που έχει επιλέξει για την εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που της έχουν προστάξει οι δανειστές και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χωρίς επιχειρήματα και αποκρύπτοντας την αντισυνταγματικότητα, την αθλιότητα, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία που επιβάλλει ο νόμος της «αξιολόγησης», η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχειρεί για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος να βγάλει παράνομη ΓΕΝΙΚΗ απεργία του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» παραμένει σε ισχύ, καθώς δεν εκδόθηκε καμία απόφαση από το δικαστήριο, παρά δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή 11/7/2014.

Η ενιαία αντίσταση και ανυπακοή των εργαζομένων στην προκαθορισμένη «αξιολόγηση» είναι η απάντηση στον υπουργό των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης, Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήδη έχει καταθέσει στο Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. τις πρώτες 35.000 υπογραφές ανυπακοής των εργαζομένων στους Δήμους, ενώ και στην ΑΔΕΔΥ έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ανυπακοής από τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο.

Η ανατροπή του νόμου στην πράξη από την καθολική ανυπακοή των εργαζομένων να μην υποκύψουν στον ανθρωποφαγικό νόμο της «αξιολόγησης», να μην «αυτοαξιολογηθούν» και να παραδώσουν τα φύλλα ΝΤΡΟΠΗΣ στα πρωτοβάθμια σωματεία τους, θα φέρει τη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό, τη βία και την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης.

Δεν τρομοκρατούμαστε – Δεν υποχωρούμε

Η «αξιολόγηση» θα μείνει στα χαρτιά

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ

Η ανακοίνωση σε μορφή Word ΕΔΩ 
 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς Δημοσίους Υπαλλήλους που διαδήλωσαν μαχητικά σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας μας απαιτώντας την κατάργηση του Νόμου – έκτρωμα, για την αξιολόγηση. Με τη μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση μειοψηφίας να διαλύσει τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προχωρώντας ακόμη παραπέρα την ακροδεξιά πολιτική της, του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, αφού λίγες μέρες πριν επιστράτευσε τους απεργούς της προς πώληση ΔΕΗ, έστειλε στα δικαστήρια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, την απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση, για να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική. Έντρομος ο Υπουργός των απολύσεων μπροστά στην καθολική άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να αποδεχτούν τις επιλογές της Κυβέρνησης του, καταφεύγει στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην καταστολή.

Στο Δικαστήριο μπροστά σε δεκάδες υπαλλήλους που παρακολουθούσαν τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε η ένδεια των επιχειρημάτων των δικηγόρων του Υπουργείου και αναδείχθηκε το δίκαιο του αγώνα των εργαζομένων. Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014.

Η δυναμική του αγώνα των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση παραμένει σε ισχύ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη. Αυτός ο Νόμος δεν θα περάσει, θα καταργηθεί.

Καλούμε τους Διευθυντές να μη προχωρήσουν στον επιμερισμό των ποσοστών.

Καλούμε τους συναδέλφους Υπαλλήλους να μη συμπληρώσουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και να τις παραδώσουν στα σωματεία τους.

Καλούμε, τέλος, όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και επιτροπών αγώνα, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Ομοσπονδιών να συμμετάσχουν στη σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, στο Ξενοδοχείο «Novus» (Καρόλου 23, πλατεία Καραϊσκάκη), στις 2:00 μμ, για να επεξεργαστούμε το παραπέρα αγωνιστικό πρόγραμμα με κατεύθυνση την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει.
Θα υπερασπιστούμε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά μέχρι τέλους.
Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

δημοσίευσε ...