Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συναντήθηκαν χθες οι Σχολικοί Φύλακες και οι Καθηγητές σε διαθεσιμότητα-απόλυση με τον κ. Βενιζέλο

Πραγματοποιήθηκε χθες 8 Ιουλίου 2014 στις 11.00 το πρωί, η συνάντηση των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση και αγωνιζόμενων Σχολικών Φυλάκων, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι κ. Χριστοφιλοπούλου, κ. Πρωτόπαπας και κ. Καρύδης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες, αφού τόνισαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του θεσμού των σχολικών φυλάκων ως μόνιμης και σταθερής εργασίας (όχι ΕΣΠΑ, όχι ΚΟΙΝΣΕΠ, κλπ) και την αναγνώριση - χωρίς εξαγορά - των 5,5 χρόνων οφειλόμενων ενσήμων όλων, παρέδωσαν το υπόμνημα που έχει δοθεί την προηγούμενη εβδομάδα και στον υπ. Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ. Ο κ. Βενιζέλος παρά του ότι αναγνώρισε την αναγκαιότητα του θεσμού «για να υπάρχει ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο», όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα παρά μόνο ότι θα συζητήσει το θέμα των Σχολικών Φυλάκων με τα αρμόδια υπουργεία.

Οι Αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες του κέντρου αγώνα της Καραγιώργη Σερβίας οι οποίοι δεν τρέφουν καμία αυταπάτη, καταλήγουν στο δελτίο τύπου καλώντας τον κλάδο για την συνέχιση του αγώνα τους «Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας. Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κερδίζονται με τους αγώνες.»

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωση της καλεί όλους τους Σχολικούς Φύλακες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της «αξιολόγησης»

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, το δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρει ότι «αντιπροσωπία έθεσε τα αιτήματά, με βάση το πρόσφατο Υπόμνημα τους.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό όφελος και ότι εκπέμπουν κακό συμβολισμό. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων των καθηγητών. Αντ' αυτού είπε ότι θα μελετήσει τα αιτήματά και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς (Παιδείας και Μεταρρύθμισης), θα μας απαντήσει.

Τα αιτήματά των καθηγητών-εκτός από προφορικά- κατατέθηκαν και εγγράφως. Παραδόθηκαν στον κ. Βενιζέλο το Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής και το τελευταίο Υπόμνημα της ΟΛΜΕ.»

Καταλήγοντας το δελτίο τύπου των Καθηγητών σε διαθεσιμότητα – απόλυση καλούν όλους τους συναδέλφους τους για συνέχιση του αγώνα : «Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τους αγώνες μας για μνα μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, για να επιστρέψουν οι καταργημένοι τομείς και οι ειδικότητες στο νέο ΕΠΑΛ, μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές στα σχολεία. Όλοι αύριο 9 Ιουλίου -ημέρα της μαύρης επετείου, της ανακοίνωσης της διαθεσιμότητας μας- στις 11 π. μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.»

δημοσίευσε ...