Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Εργαζόμενοι Δήμου Πειραιά: ΟΧΙ στον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων

Δυναμικό «ΟΧΙ» είπαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά στον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνια τα τελευταία …20 χρόνια και η μνημονιακή συγκυβέρνηση τον έχει εντάξει στο πλαίσιο των μνημονιακών απολύσεων που την έχει προστάξει η τρόικα.

Σήμερα 15/7/2014 το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά και συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή και διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά απέτρεψαν την διμελή επιτροπή επιθεωρητών να προσέλθει εντός του Δημαρχείου προκειμένου να διενεργήσει τον προσχηματικό «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων.


Στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα τίποτα δεν έχει χαριστεί και η μετατροπή των σχέσεων εργασίας από την ομηρία και την ανασφάλεια στη μόνιμη και σταθερή εργασία, έγινε μέσα από τους διαχρονικούς και επίπονους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν μπορεί να έρχεται μετά από 20 χρόνια η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να επιχειρεί να τους ακυρώσει για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της στην τρόικα αλλά πρωτίστως να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες από προσωπικό. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς που με τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» απαλλάσσονται από την ευθύνη των πράξεων τους, να «στήνουν στον τοίχο» τους εργαζόμενους όπως και όποτε θελήσουν.

Οι ελεγκτές που έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους στις δημόσιες υπηρεσίες και τους Δήμους για τον προσχηματικό «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων, κρίνονται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους και έτσι θα αντιμετωπίζονται. Mε κάθε τρόπο θα αποτραπεί κάθε διευκόλυνση για την εφαρμογή του «επανελέγχου», που μόνο στόχο έχει τις μνημονιακές απολύσεις εργαζομένων.

δημοσίευσε ...