Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Διαστάσεις «τσουνάμι» που θα «πνίξει» στην πράξη τον αντεργατικό και αντισυνταγματικό νόμο 4250/2014 τείνει να πάρει η ανυπακοή από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υπό την απεργιακή κάλυψη την οποία έγκαιρα είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι απέχουν από κάθε εργασία που έχει σχέση με την διαδικασία της «αξιολόγησης» με προκαθορισμένη ποσόστωση «καλών – μετρίων και ανεπαρκών» που θέλει να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει έκδηλο εκνευρισμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ, που είναι δικής της επινοήσεως και ευθύνης ο νόμος, οδηγώντας τον υπουργό να παίρνει «σβάρνα» τα Μ.Μ.Ε προκειμένου να μπορέσει μέσα από απειλές, εκφοβισμούς και κατηγορίες κατά των συνδικαλιστών να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα.

Ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό έχει φέρει στον κ.Μητσοτάκη το γεγονός ότι πέραν των διατάξεων του νόμου που αναφέρονται στην «αξιολόγηση», σημείο εφαρμογής δεν βρίσκει ούτε το άρθρο 42 του ίδιου αντεργατικού νόμου που ορίζει τον προσχηματικό «επανέλεγχο» όλων των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σε βάθος … 20ετίας. Με πρόσφατα παραδείγματα τους Δήμους Πειραιά και Χαλανδρίου όπου οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια Σωματεία κινητοποιήθηκαν και απέτρεψαν τη διεξαγωγή του προσχηματικού «επανέλεγχου» από την επιτροπή επιθεωρητών που έχει ορίσει το υπουργείο. Αυτό θα συνεχιστεί και όπου αλλού κάνουν την εμφάνιση τους οι επιθεωρητές και που σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν κριθεί ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με «πρώτο βιολί» τον υπουργό των απολύσεων κ. Μητσοτάκη προπαγανδίζουν άθλια τους εργαζόμενους για να νομιμοποιήσουν στην κοινωνία τις χιλιάδες απολύσεις που έχουν υποσχεθεί στην τρόικα και το κεφάλαιο, επινοώντας κάθε τρόπο και μέσο για να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Ο κ. υπουργός εμφανίζει σε κάθε του παρουσία στα Μ.Μ.Ε. τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως υπεύθυνους για τις παθογένειες και τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα, που η δική τους πολιτική δημιούργησε, και τους ταυτίζει με την διαφθορά και την διαπλοκή, ξεχνά όμως ο κ. υπουργός ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν είχε εργαζόμενους, η «λίστα δώρου» της Siemensδεν ήταν για εργαζόμενους, οι αμυντικοί εξοπλισμοί και τα υποβρύχια δεν υπογράφηκαν από εργαζόμενους, γι’ αυτό καλύτερα ο κ. Μητσοτάκης ας «μην ομιλεί για σχοινί, στο σπίτι του κρεμασμένου».

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο, ότι η μετατροπή των συμβάσεων νομιμοποιήθηκε όχι μόνο μέσα από διαδικασίες ( ΑΣΕΠ – Δικαστικές Αποφάσεις – ΣτΕ – Κοινοτικές οδηγίες κλπ) αλλά πρωτίστως νομιμοποιήθηκε μέσα από διαχρονικούς και επίπονους αγώνες του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Και είναι χρέος να υπερασπιστούμε ότι με αγώνες έχει κατακτήσει η εργατική τάξη, ανατρέποντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ.

         Ιούλιος 2014                           ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ

Η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην επίθεση του κ. Μητσοτάκη ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον γ.γ. του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ ΕΔΩ

Το έγγραφο του γ.γ. του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. που δίνει παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες της "αξιολόγησης"  αλλά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους ΕΔΩ

δημοσίευσε ...