Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο υπουργός διοικητικής …απορρύθμισης, ποινικοποιεί τον αγώνα των εργαζομένων κατά της προκαθορισμένης «αξιολόγησης»

Η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, δεν μας ξαφνιάζει πια.

Ο υπουργός των απολύσεων και της διοικητικής … απορρύθμισης κ. Μητσοτάκης μπροστά στην συσπείρωση και την δυναμική που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι δηλώνοντας ανυπακοή στην ανθωποφαγική «αξιολόγηση», διάλεξε την πεπατημένη αυταρχική και αντιδημοκρατική οδό που χρησιμοποιεί μόνιμα η μνημονιακή συγκυβέρνηση για να υλοποιεί τις υποσχέσεις που έχουν δώσει σε τρόικα και κεφάλαιο, αυτή της ποινικοποίησης του αγώνα τους προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει την αντισυνταγματική «αξιολόγηση».
 Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!

Η καθολική ανυπακοή των εργαζομένων και των συνδικάτων τους στην «αξιολόγηση» που προκαθορίζει τον αριθμό των «καλών» - «μέτριων» και «ανεπαρκών», είναι η απάντηση στον υπουργό και την εθελόδουλη στην τρόικα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν υποχείρια εκμετάλλευσης πελατειακών σχέσεων, δεν θα υποβληθούν βίαια και αυταρχικά σε κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία μεταξύ τους.

Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε!

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα στείλει ηχηρό μήνυμα ανατροπής της «αξιολόγησης», των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, μήνυμα ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής που θέλει αντί για εργαζόμενους, «ωφελούμενους» και «ενοικιαζόμενους» χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από την avgi.gr με τις αντιδημοκρατικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Αγωγή ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από την διαδικασία αξιολόγησης κατέθεσε το Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η δικάσιμος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συμπίπτει με την αυριανή προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, το Δημόσιο –που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- αιτείται να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον, αλλά και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων.

Επίσης, ζητεί να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αγωγής, «η απεργία – αποχή είναι παράνομη, καθώς κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, δηλαδή την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση (Συνέδριο), όπως απαιτεί ο νόμος, δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος».

Βάσει της αγωγής ο καταχραστικός χαρακτήρας της απεργίας συνίσταται «στην άρνηση εφαρμογής από το σύνολο των απεργούντων δημοσίων υπαλλήλων ενός ψηφισμένου νόμου του κράτους, που άπτεται της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό της νομοθετικής εξουσίας να τον τροποποιήσει».

«Πρόκειται δηλαδή για μία πολιτική απεργία διαμαρτυρίας, η οποία όμως για να είναι νόμιμη θα πρέπει να είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι διαρκείας, όπως εν προκειμένω», συμπληρώνεται

Επιπλέον, σύμφωνα με την αγωγή, «οι αναφερόμενοι στην εξώδικη γνωστοποίηση της ΑΔΕΔΥ λόγοι της κινητοποίησης και κυρίως η επιχειρούμενη από την εναγομένη σύνδεση της διαδικασίας της αξιολόγησης με ζητήματα απολύσεων δεν υφίστανται, δεδομένου ότι η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί πάγιο θεσμό του δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου και δεν συνδέεται με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή με το θεσμό της διαθεσιμότητας ή με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών ή με τη μείωση μισθού, αλλά με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά», καταλήγει η αγωγή, «η κήρυξη της επίμαχης απεργίας και η συνέχισή της, εφόσον βασίζονται σε αναληθή πραγματικά περιστατικά την καθιστούν παράνομη αλλά και καταχρηστική, εφόσον εν προκειμένω το Δημόσιο, ως εργοδότης δεν έχει δυνατότητα να ενεργήσει επί αιτίασης της εναγομένης που βασίζεται σε αναληθείς πραγματικούς ισχυρισμούς. Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, η δυσαναλογία μεταξύ των προβαλλομένων (αόριστων, γενικόλογων και αβάσιμων) λόγων απεργιακής κινητοποίησης και των συνεπειών από την πραγματοποίησή της είναι προφανής, δεδομένου ότι από τη μη διεκπεραίωση των διαδικασιών αξιολόγησης αδρανοποιείται ο ίδιος ο θεσμός της αξιολόγησης, με σοβαρές συνέπειες στις διαδικασίες στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης (επιλογή υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, προαγωγές κ.λπ.) και κατ' επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει, τέλος, πως «σε κάθε περίπτωση, η αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων που επικαλείται η ΑΔΕΔΥ θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία έχει προσφύγει». 

Διαβάστε : «Επιστράτευση» των υπαλλήλων ζητεί ο Μητσοτάκης για την «αξιολόγηση» - ΑΔΕΔΥ: Μάταιος κόπος! Θα αντισταθούμε

δημοσίευσε ...