Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στάση εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 του Πειραιά

"κλεμμένο" από : plateiaippodameias
Απλήρωτοι επί τρεις μήνες, παραμένουν οι περίπου 60 εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους, αποφάσισαν την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, από τις 7:30 το πρωί και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πειραιά, με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε ότι σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι περιμένει τις προτάσεις των εργαζομένων σε συνάντηση που θα έχει μαζί τους, προκειμένου το θέμα να ρυθμιστεί.
 

"Γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πόσο έχουν συρρικνωθεί οι επιχορηγήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως γνωρίζουν και όλοι οι Πειραιώτες όταν όλη η Ελλάδα ευημερούσε τον Πειραιά τον είχαν ήδη χρεοκοπήσει" τόνισε και υπογράμμισε ότι παρά ταύτα ο δήμος Πειραιά το 2011 για πρώτη φορά από το 1997 δεν πήρε καινούργιο δάνειο και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι εγκαίρως, πλην μιας μικρής καθυστέρησης προς τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
 
Ο δήμαρχος Πειραιά πρόσθεσε ότι "πολλές φορές κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας καθώς στάση πληρωμών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, εδώ και δύο χρόνια σε πάρα πολλούς φορείς του δημοσίου βίου" ωστόσο, είπε, περιμένω μια νέα συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και δήμου που να μπορεί να αντέξει προκειμένου το ραδιόφωνο του Πειραιά να ζήσει.
 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο προϋπολογισμός του καναλιού έχει εγκριθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Από εκεί και πέρα αναμένεται να εγκριθεί ένα κονδύλι 490 χιλιάδων ευρώ για τις πληρωμές των εργαζομένων, ωστόσο αυτά τα χρήματα εκτιμάται ότι δεν επαρκούν.

Πηγή:ΑΜΠΕ

δημοσίευσε ...