Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και διαμαρτυρία των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α για την συνάντηση τρόικας - ΚΕΔΕ

Την άμεση αντίδραση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α εισέπραξαν οι εντεταλμένοι υπάλληλοι των τοκογλύφων και η γαλαζοπράσινη ηγεσία της ΚΕΔΕ για την συνάντηση που είχαν προγραμματίσει.
Με την είδηση της συνάντησης δεκάδες εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο στην ηγεσία της ΚΕΔΕ ότι ο θεσμικός της ρόλος δεν είναι να ενημερώνεται και να ενημερώνει τους τροικανούς και να παίρνει «γραμμή» από αυτούς, όσο και στους ίδιους τους τροικανούς κάνοντας τους κατανοητό ότι είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνάντηση ΚΕΔΕ – τρόικας. 
 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.:1169
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε συνάντηση πρόκειται να έρθουν σήμερα στις 4.00μ.μ.  μέλη της τρόικας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων.
 
Τη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται σκληρά από τα μέτρα των μνημονίων, που έχουν γίνει περικοπές 60% στη χρηματοδότηση της, που έχουν καταρρεύσει οι κοινωνικές δομές της, που έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες σε εργολάβους χάνοντας τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της, που έχουν συνταξιοδοτηθεί βίαια χιλιάδες εργαζόμενοι αποδιοργανώνοντας τις υπηρεσίες, τη στιγμή που προωθούνται ελαστικές – μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, αυτή την ώρα επιλέγει η ηγεσία της ΚΕΔΕ να συναντηθεί με τους «εκτελεστές» της.
 
Παρά του ότι τα ήδη νέα μέτρα, που τεχνηέντως αφήνει η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, να διαρρεύσουν από τα «καθοδηγούμενα» ΜΜΕ, σηματοδοτούν την ολοκληρωτική διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, η «αιμοσταγής» τρόικα φαίνεται πως δεν είναι ευχαριστημένη και ζητάει ακόμα περισσότερο «αίμα»  ακόμα περισσότερη εξαθλίωση και εκμετάλλευση των εργαζόμενων στους Δήμους.
 
Οι ορέξεις της τρόικα για επιπλέον μέτρα στον κλάδο των Ο.Τ.Α. βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές τα μέλη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, τα οποία ταγμένα στα κομματικά τους κελεύσματα είναι έτοιμα να «διαπραγματευτούν»  όπως ακριβώς έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων που υπηρετούν.   Τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια. Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν από τα πρόσωπα της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο επικοινωνιακά «αγωνίστηκαν» το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι εξήγγειλαν.
 
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να διαλυθεί ούτε η ζωή τους, ούτε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων. Θα αγωνιστεί όλος ο κλάδος ενωμένος μαζί με τους πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του Δημότη.   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...