Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

άρον άρον ....απέλυσον ... αυτούς !!!

"κλεμμένο" από : left.gr
Την επίσπευση της διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπεται στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, συζήτησαν αναλυτικά χτες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την επιτάχυνση εφαρμογής της συγκεκριμένης δράσης προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος των 172 εκατομμύρια ευρώ αλλά και γύρω από το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση για 15.000 «διαθεσιμότητες», τότε η τρόικα είναι έτοιμη να επαναφέρει την «πάγια» θέση της για απολύσεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αρμόδιος υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης έχει δηλώσει ότι η «διαθεσιμότητα» έτσι όπως έχει τεθεί από την τρόικα, υποκρύπτει απολύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συνδυαστεί η αξιολόγηση προσωπικού με υποχρεωτικές απομακρύνσεις εργαζομένων.

Ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης έχει εισηγηθεί την εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 172 εκατομμυριών ευρώ, αλλά η τρόικα φαίνεται να αποδέχεται εν μέρει τη συγκεκριμένη πρόταση και επιμένει ότι η «διαθεσιμότητα» είναι αποτελεσματικότερο μέτρο.

Χρονοδιάγραμμα

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι με τον κ. Μανιτάκη συζητήθηκε το δημοσιονομικό όφελος από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που υπολογίζεται συνολικά σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των δύο υπουργών έγινε αναφορά για το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των δομών που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, επιφέροντας από το 2013 εξοικονομήσεις σε λειτουργικά έξοδα με τη μείωση των οργανικών μονάδων.

Σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο και αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών τους αναμένεται να τεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα «χάσουν» τις οργανικές τους θέσεις με τα νέα «μικρότερα» οργανογράμματα υπουργείων και φορέων που θα επιλεγούν καθώς και οι επίορκοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.
 
Νίκος Β. Τσίτσας
Πηγή: Έθνος

δημοσίευσε ...