Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Καψώνια στους καθηγητές, στρατώνες τα σχολεία …

Όχι στην επιστράτευση, Όχι στρατώνες τα σχολεία

Των Θέμη Κοτσιφάκη και Ελένης Ζωγραφάκη*

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς ομηρείας και στρατωνισμού του εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους, 

Έτσι θα μπορεί να περνά χωρίς κόστος τα συνεχή μέτρα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Αλλά το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν έχει όριο. Οι συνθήκες στρατιωτικού νόμου επιβάλλουν και τα καψόνια. Με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!

Να ανακληθούν τώρα αυτές οι παράνομες εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτήρια από αυτά στα οποία εργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται στον χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.

Να ανακληθεί αμέσως η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

*Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι γ.γ. της ΟΛΜΕ, η Ελένη Ζωγραφάκη είναι οργ. γρ. της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.  
Αναδημοσίευση από την Αυγή: 18-05-2013

Για την ενημέρωση σας ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα iskra.gr

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, να δώσουν το «παρών» σε άλλα σχολεία από εκείνα που υπηρετούν, όπως αυτά ορίζονται, από τις 8 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και να παραμένουν έγκλειστοι στο σχολείο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

Μία πρωτοφανής εξέλιξη για τα χρονικά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στο Νομό Πρέβεζας και σε άλλους Νομούς της χώρας. Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία επιδόθηκε προς υλοποίηση στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, που με τη σειρά τους τη διαβίβασαν στις κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και της Πρέβεζας), υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, να δώσουν το «παρών» σε άλλα σχολεία από εκείνα που υπηρετούν, όπως αυτά ορίζονται, από τις 8 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και να παραμένουν έγκλειστοι στο σχολείο.

Το Υπουργείο προειδοποιεί πως όποιος αποχωρήσει από το σχολείο, πριν από τις 2 θα αντιμετωπίζει πειθαρχικές διώξεις και θα είναι αντιμέτωπος με την απόλυση! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της σημερινής (Πέμπτη 16/5) Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

«Δημιουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης εκπαιδευτικών. Είμαστε ακόμη επιστρατευμένοι, χωρίς να έχουμε καν κάνει απεργία, ενώ παράλληλα μας κάνουν... καψώνια και μας φέρονται λες και είμαστε φαντάροι ή τιμωρία. Μας καλούν να δώσουμε ''παρών'' σε ένα χώρο όπου δε θα δουλεύουμε. Απλά να είμαστε κλεισμένοι σε ένα χώρο, χωρίς να κάνουμε τίποτα και χωρίς να έχουμε εργασιακό αντικείμενο εκεί. Είναι παρανοϊκό κάτι τέτοιο...», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί στα μεταξύ τους «πηγαδάκια» στη Γενική Συνέλευση, αλλά και κατά τη διάρκειά της.

«Σε λίγο θα μας βάλουν και να χαιρετούμε... στρατιωτικά», ανέφερε ένας εκπαιδευτικός.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στο Νομό Πρέβεζας, εκτιμούν πως η Κυβέρνηση θέλει να... καψωνάρει τους εκπαιδευτικούς, να τους σπάσει τον απεργιακό «τσαμπουκά» και παράλληλα να δημιουργήσει «εφεδρικό στρατό» σε περίπτωση που ομαδικά επιχειρήσουν ορισμένοι επιτηρητές να μη δώσουν το «παρών» στις εξετάσεις, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Από την άλλη, θέλει να αποφύγουν τυχόν κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, με συγκεντρώσεις, πορείες και σιωπηλή διαμαρτυρία, εντός των σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα.

Καταστάσεις... επιστράτευσης!

πηγή: altpreveza.gr

δημοσίευσε ...