Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α. στη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 1336


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, προκειμένου να απαντήσει στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία ενέπλεξε το όνομα της ιδιωτικής Επιχείρησης με τα πολιτικά «παιχνίδια» της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που διακαώς επιχειρούν να παραδώσουν σε επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.
Στην ανακοίνωση της η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. μιλά για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά πώς ουδέποτε έπραξε κάτι τέτοιο υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κουκουλόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος ή Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας. Μάλλον η Επιχείρηση διολισθαίνει σε αυτή την κατεύθυνση προφανώς για να στηρίξει τον Υφυπουργό Εσωτερικών (γιατί άραγε;). Παραδέχεται δε πώς η «γέννησή» της ήταν έμπνευση του τότε Δημάρχου Κοζάνης, η οποία έτυχε δήθεν της αποδοχής των κατοίκων.
Δεν εξηγεί η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. πώς διασφαλίζεται το Κοινωνικό και Δημόσιο συμφέρον και πώς εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας, όπως η ίδια υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της. Η πραγματικότητα είναι πώς το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιωτικές Επιχειρήσεις επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες. Αποκαλυπτική ήταν η παραδοχή από εκπροσώπους ιδιωτικών συμφερόντων σε πρόσφατη «κλειστή» ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι το σημερινό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων (45,00 ευρώ ανά τόνο, στην Αττική) είναι απαγορευτικό για τη συμμετοχή τους.
Όσον αφορά την προσφορά θέσεων εργασίας από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. αξίζει να σημειωθεί πώς αυτές περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό. Κι αυτό γιατί η επιχείρηση συνεργάζεται με υπεργολάβους ιδιώτες. Στο κέρδος τους και μόνο σε αυτό αποσκοπεί και στην απορρόφηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Καλό θα ήταν επίσης η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. και οι υποστηρικτές της να μην παίζουν το ρόλο «τιμητή». Δεν τους ταιριάζει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της χώρας ξέρουν ποιοι και πώς χρησιμοποιούνται ως «δούρειοι ίπποι» για να παραδοθεί στους ιδιώτες η διαχείριση των απορριμμάτων και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ακόμη πιο σκληρά για να διατηρηθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...